Γιορτή της Μητέρας: “Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός αλλά συχνά είναι πολύ χρήσιμο” αναφέρει η Google, για την ιδέα της να προσφέρει στους χρήστες του Ίντερνετ τη δυνατότητα να φτιάξουν μία ψηφιακή κάρτα για την μαμά τους και να της την στείλουν. “Είτε είναι μακριά μας, είτε κοντά, μπορείτε να της προσφέρετε ένα μικρό κομμάτι τέχνης από την καρδία σας” σημειώνει η Google.

Στο μήνυμά της για το σημερινό Doodle, η Perla Campos, Google Doodles Global Marketing Lead, θυμάται τη μητέρα της, η οποία μεγάλωσε μόνη την ίδια και τα αδέλφια της σε μία μικρή πόλη στο Τέξας. “Ο στόχος της ήταν να μας δώσει μία καλύτερη ζωή και ευκαιρίες που δεν είχε ποτέ η ίδια, μεγαλώνοντας στο Μεξικό. Χρειάστηκε να δουλέψει σε πάνω από τρεις δουλειές ταυτόχρονα για να το πετύχει. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα πώς τα κατάφερε και δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να της δείξω το μέγεθος της ευγνωμοσύνης για την ‘σούπερ – μητέρα’ μου και όσα έκανε για εμάς. Η δύναμή της και η ικανότητά της για αγάπη, είναι τα αποθέματά μου, κάθε μέρα”.  Λέει πως φέτος και εκείνη περνά μακριά από την μητέρα της την Γιορτή της Μητέρας και θέλει να βοηθήσει όσους δεν μπορούν να επισκεφτούν τις μαμάδες τους, να τους δείξουν από μακριά ότι τις αγαπούν και τις σκέφτονται.

Βίντεο για την ψηφιακή κάρτα, που μπορούμε να στείλουμε στη μητέρα μας και περισσότερα στην ιστοσελίδα της Google

Παρακάτω είναι οι κάρτες που τα μέλη της ομάδας της Doogle Google έφτιαξαν για τις μαμάδες τους…

Η Γιορτή της Μητέρας

H Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»). Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτιβίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα. Οι προσπάθειές της ευοδώθηκαν τελικά στις 9 Μαΐου του 1914, όταν ο τότε αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Γουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου (10 Μαΐου το 2020).