Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΔιευρύνει την παρουσία της στα social media η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία απέκτησε και επίσημο λογαριασμό στο Instagram. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για πρώτη ανάρτηση επέλεξε την επίσκεψή της στην Ακρόπολη μετά το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

«Επίσκεψη στην Ακρόπολη με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Μετά από καιρό οι αρχαιολογικοί μας χώροι ανοίγουν και πάλι για το κοινό. Με τη φροντίδα στα μοναδικά μας πολιτιστικά μνημεία, την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους – και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων – θα σηκωθούμε όλοι μαζί «λίγο ψηλότερα» #acropolis #internationalmuseumday» αναφέρει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη λεζάντα της ανάρτησης.

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Επίσκεψη στην Ακρόπολη με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Μετά από καιρό οι αρχαιολογικοί μας χώροι ανοίγουν και πάλι για το κοινό. Με τη φροντίδα στα μοναδικά μας πολιτιστικά μνημεία, την αγάπη και την αναγνώριση στη διαιώνια αξία τους – και την αυστηρή, βέβαια, τήρηση των υγειονομικών μέτρων – θα σηκωθούμε όλοι μαζί «λίγο ψηλότερα» #acropolis #internationalmuseumday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Sakellaropoulou (@presidencygr) στις

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τον συμβολισμό της ημέρας καθώς είναι και Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

«Επισκέφτηκα πριν από λίγο με την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την Ακρόπολη, αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το κάλλος του οποίου έχει εμπνεύσει και θα συνεχίσει να εμπνέει εσαεί ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου και συνέχισε. Τα μάρμαρα έλαμπαν στον ήλιο όπως στο στίχο του Γιώργου Σεφέρη. Με την φροντίδα στα μνημεία μας, με την αγάπη και την αναγνώριση στην αιώνια αξία τους και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων θα σηκωθούμε όλοι μαζί λίγο ψηλότερα».

Ακρόπολη: Διθύραμβοι στα διεθνή ΜΜΕ για το άνοιγμα του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου [vids & pics]

Συμβολική ημέρα

Υψηλός ο συμβολισμός της ημέρας, καθώς το άνοιγμα της Ακρόπολης συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων. Πάνω από 200 αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν σήμερα, 18 Μαΐου,  τις πύλες τους για τους επισκέπτες μετά από δύο μήνες lockdown, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν ειδική αναφορά στο άνοιγμα της Ακρόπολης.

Δείτε βίντεο από την είσοδο των πρώτων ξένων δημοσιογράφων που μπήκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης: