Με μια κίνηση που παραπέμπει σε μεταγραφές ποδοσφαιρικών αστέρων, το Spotify «άρπαξε» από το YouTube τον Joe Rogan, ο οποίος κάνει ένα από τα δημοφιλέστερα podcast του κόσμου. Η σουηδική πλατφόρμα ήρθε σε συμφωνία με τον γνωστό παρουσιαστή και κωμικό, Joe Rogan για την αποκλειστική διάθεση της εκπομπής του στην υπηρεσία. Η είδηση της μετακίνησής έχει προκαλέσει «θόρυβο», καθώς φαίνεται πως οι music streaming υπηρεσίες μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι» των αποκλειστικοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το deal μεταξύ Spotify και Rogan για τα δικαιώματα του Joe Rogan Experience (JRE) έφτασε το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Πιο αναλυτικά, το Joe Rogan Experience (JRE) θα φύγει από το YouTube  και θα μετακομίσει τόσο σε podcast όσο και βίντεο μορφή στο Spotify από την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Από το 2009 που ξεκίνησε να εκπέμπει το Joe Rogan Experience, αυτό δεν ήταν ποτέ διαθέσιμο στο Spotify, αλλά σε άλλες πλατφόρμες όπως το iTunes, ενώ το 2019 έφτασε περί τα 190 εκατομμύρια downloads τον μήνα.

Να σημειωθεί ότι ο Joe Rogan, πρώην παρουσιαστής του UFC και του Fear Factor, θα διατηρήσει πλήρως τον έλεγχο του σόου, καθώς το Spotify θα λειτουργεί απλώς ως ο αποκλειστικός διανομέας του. Επίσης, το αντίστοιχο κανάλι στο YouTube δεν θα πάψει την λειτουργία του, ωστόσο θα υπάρχει συμπληρωματικό περιεχόμενο με κλιπ και βίντεο, που θα ωθούν το κοινό στο να το παρακολουθήσουν μέσω του Spotify, καθώς δεν θα ανεβαίνουν πλήρη τα επεισόδια όπως παλιά στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το unboxholics.com, η εξέλιξη αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη στο χώρο των music streaming υπηρεσιών, καθώς έχουν καταγραφεί και άλλες ανάλογες κινήσεις, όπως για παράδειγμα με το Mixer που είχε υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με τον διασημότερο streamer του κόσμου τον Ninja. Ωστόσο, η μεταγραφή του Rogan προκάλεσε μεγάλο θόρυβο, λόγω της δημοφιλίας του παρουσιαστή και της εκπομπής του. Να σημειωθεί ότι από τα μικρόφωνα του podcast του έχουν περάσει σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, ο γερουσιαστής Bernie Sanders, ο Edward Snowden, ηθοποιοί όπως οι Robert Downey Jr., Jamie Foxx, Kevin Hart, Guy Ritchie, Edward Norton και Mel Gibson, καθώς και μουσικοί όπως οι James Hetfield, Rob Zombie, Steven Tyler και Whiz Khalifa.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις