Εκατοντάδες χρήστες τηλεφώνων με Android αναφέρουν στα social media πως μια εικόνα με μια λίμνη, ένα ηλιοβασίλεμα με σύννεφα και μια πράσινη ακτογραμμή «κρασάρει» τα κινητά τους όταν χρησιμοποιείται ως wallpaper. Όπως αναφέρει το BBC, πολλοί τύποι φαίνονται να επηρεάζονται. Το εν λόγω «bug» κάνει την οθόνη να αναβοσβήνει συνεχόμενα, και σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται factory reset- οπότε και δεν συστήνεται στους χρήστες να το δοκιμάσουν.

Ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης είναι το restart σε safe mode και η διαγραφή του σχετικού αρχείου, αν και το Android Authority τονίζει πως είναι καλύτερο να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.  Το πρόβλημα φαίνεται να συναντάται σε κάποιες, αλλά όχι όλες, τις συσκευές που τρέχουν την πιο πρόσφατη έκδοση του Android 10. Δεν έχει δοθεί επίσημα κάποιος λόγος για το bug αυτό, αν και έχουν κυκλοφορήσει θεωρίες- όπως πχ το ότι υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά στον έλεγχο του «colour space» από τη συσκευή προκειμένου να προβάλει σωστά τα χρώματα σε μια φωτογραφία.

Ο Dylan Roussel από το 9to5 ανακάλυψε ότι η εικόνα προέλευσης χρησιμοποιεί τον χρωματικό χώρο RGB αντί για το προτιμώμενο sRGB του Android και το Android 10 δεν το μετατρέπει εκεί όπου κάνει την προεπισκόπηση του Android 11 – που προκαλεί προβλήματα κάθε φορά που ένα μη συμβατό τηλέφωνο πρέπει να εμφανίσει την εικόνα, η οποία θα προκαλέσει πρόβλημα εάν την ορίσετε ως ταπετσαρία. Άλλες εικόνες πιθανόν να οδηγήσουν στο ίδιο πρόβλημα.

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να την τροποποιήσουν και να αντικαταστήσουν το χρωματικό προφίλ της, αν είστε εξοικειωμένοι με προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, είστε ελεύθεροι να το κάνετε, ωστόσο το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εικόνα ως ταπετσαρία αλλιώς θα έχετε προβλήματα και μπορεί να σας τρώει η περιέργεια για να δείτε τι μπορεί να γίνει, αλλά μη λέτε μετά ότι εμείς δεν σας τα λέγαμε.