«Χαράς ευαγγέλια» για τους gamers, καθώς η Remedy Entertainment ανακοίνωσε μέσω twitter πως το άκρως επιτυχημένο παιχνίδι «Control» θα κυκλοφορήσει επίσημα σε PS5 και Xbox Series X.  Παρά το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκε πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, ούτε έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει σε βελτιωμένη απόδοση και οπτικά εφέ.

Με το «Control», να υποστηρίζει ray tracing στο PC είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι αντίστοιχο και στις κονσόλες επόμενης γενιάς. Στο IGN εκτιμάται ιδιαίτερα το «Control» το οποίο και ήταν το IGN Game of the Year 2019. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγους μήνες το «Control» υποδέχτηκε το πρώτο του expansion με τίτλο «Foundation». Στα μέσα Μαΐου του 2020 ανακοινώθηκε πως η άφιξη ενός DLC με το όνομα «AWE», το οποίο εξετάζει τη σύνδεση του παιχνιδιού με το «Alan Wake» και θα δώσει εξηγήσεις σε όσους παίκτες «δεν κατάλαβαν τι συνέβη». Η ανακοίνωση της Remedy έρχεται λίγες ώρες μετά το PS5 live event όπου παρουσιάστηκε και επίσημα το εντυπωσιακό PlayStation 5.

Γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τόσο δημοφιλές; Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή: «Είστε η Jesse Faden, μια νεαρή γυναίκα με ένα ταραγμένο παρελθόν. Γίνεστε ο νέος Γενικός Διευθυντής Συμβουλίου του Control – της πρώτης γραμμής στην έρευνα και την καταπολέμηση των υπερφυσικών εχθρών όπως του Χις που απειλεί την ίδια μας την ύπαρξη». Σύμφωνα με την πλοκή, «θα αποκαλύψετε τις μυστικές δραστηριότητες των αντιπροσώπων του Προεδρείου και θα διερευνήσετε τις περίεργες αίθουσες του Προεδρείου, The Oldest House. Ξεκλειδώστε νέες δυνατότητες με τα Objects of Power και αναβαθμίστε το Service Weapon για να έρθετε αντιμέτωποι με μεγαλύτερους και ισχυρότερους εχθρούς. Λύστε γρίφους και ολοκληρώστε αποστολές, για να ανακαλύψετε το μυστικό του παρελθόντος του Jesse και τον πραγματικό σκοπό του Γραφείου Ελέγχου».

Ο «έλεγχος» («Control»), λοιπόν, είναι η ιστορία της Jesse Fadens. Η κύρια πλοκή επικεντρώνεται στην προσωπική της αναζήτηση απαντήσεων καθώς εξελίσσεται στο ρόλο του Γενικού Διευθυντή. Ο κόσμος του Control έχει τη δική του ιστορία, όπως και οι σύμμαχοι της Jesse που συναντώνται στην πορεία. Η Jesse συνεργάζεται με άλλους πράκτορες του Γραφείου, αποκωδικοποιεί κρυφές μαρτυρίες και ανακαλύπτει περίεργα πειράματα του Προεδρείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις