Τώρα η Google, με το Google Maps, χαρτογραφεί τα μέρη που είναι ασφαλές να βρίσκεται κάποιος, ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο ή με τα μέσα μεταφοράς και προσφέρει αυτή την υπηρεσία στους χρήστες της. Η υπηρεσία, προσφέρει στους χρήστες Android και iOS, ειδοποιήσεις για τους περιορισμούς που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας Covid – 19, ώστε να είναι ασφαλείς αλλά και να αποφύγουν την ταλαιπωρίαΣτοιχεία παίρνουν από τις τοπικές αρχές, από τους φορείς των μέσων μεταφοράς και άλλους. Συγκεκριμένα, μπορεί κανείς να μάθει την συχνότητα των δρομολογίων, τυχόν αλλαγές και ακυρώσεις, πού χρειάζεται να φορά κανείς μάσκα και ποια είναι τα μέσα προστασίας που απαιτούνται στο κάθε σημείο.

Αυτές οι ειδοποιήσεις εφαρμόζονται σε Αργεντινή, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Κολομβία, Γαλλία, Ινδία, Μεξικό, Ολλανδία, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Βρετανία και ΗΠΑ, σύμφωνα με την Google, που προσθέτει πως σύντομα θα εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες.

Επίσης, το Google Maps προσφέρει ειδοποιήσεις και στους οδηγούς για σημεία ελέγχου στους δρόμους και στα σύνορα με άλλες χώρες και ειδοποιήσεις για το που υπάρχουν διαθέσιμες ιατρικές υπηρεσίες, αν μπορούν να δεχτούν ασθενείς, την πληρότητα κ.α. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα σε Ινδονησία, Ισραήλ, Φιλιππίνες και Νότια Κορέα, ενώ γίνονται δοκιμές προκειμένου να επεκταθούν και στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το Google Maps προσφέρει πληροφορίες για το πόσο πολυσύχναστο είναι ένα μέρος, βασισμένο σε στοιχεία από την καθημερινή ζωή, δηλαδή σε μέσο όρο κίνησης ανά ώρα και περίοδο.

To Google Maps είναι υπηρεσία χαρτογράφησης στο Διαδίκτυο. Η εφαρμογή και η τεχνολογία της υπηρεσίας παρέχεται από την Google και υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες. Προσφέρει χάρτες δρόμων και σχεδιαστή διαδρομών για μεταφορές με τα πόδια, αυτοκίνητο, ποδήλατο (beta) ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Περιλαμβάνει επίσης εντοπισμό των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πόλεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι δορυφορικές εικόνες των Χαρτών Google δεν ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο η Google προσθέτει δεδομένα στη Κύρια Βάση δεδομένων της σε τακτική βάση και οι περισσότερες από τις εικόνες δεν είναι πάνω από τριών ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αναβάθμιση τον Ιούλιο του 2008, η Ελλάδα ήταν μία από τις 11 χώρες που επιλέχθηκαν.

Η λειτουργία Street view δίνει την δυνατότητα προβολής των δρόμων σε πολλές χώρες. Ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 2009, και οι λήψεις του ανανεώνονται συχνά.  Οι πρώτες λήψεις στην Ελλάδα έγιναν την περίοδο Απρίλιο-Ιούνιο 2011 αλλά τότε σταμάτησε, λόγω μπλοκαρίσματος από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Όμως, τον Ιανουάριο του 2015 επιτράπηκε στην εταιρεία να κάνει λήψεις, οι οποίες τελικά έγιναν την περίοδο Απρίλιο 2015-Φεβρουάριο 2016. Η υπηρεσία έγινε νόμιμη τον Νοέμβριο του 2017 και τελικά έγινε διαθέσιμη στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις