Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», επιστράτευσε τα δημοφιλή ρομπότ, Pepper, που ήδη είχε στη διάθεσή του, με το μήνυμα «Προτεραιότητά μας η υγεία σας, για να ενημερώνουν (σε ελληνικά και αγγλικά) με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο τους ταξιδιώτες, οι οποίοι άρχισαν πάλι σταδιακά να επιστρέφουν από τις 15 Ιουνίου στη χώρα μας.
Η Mobile Technology ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή για τα ρομπότ Pepper αυτή τη φορά για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ως προς τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που πρέπει να τηρούνται εντός του αεροδρομίου και κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Ποιους εξυπηρετεί η εφαρμογή

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Προτεραιότητά μας η υγεία σας», η πρώτη εφαρμογή σχεδιάστηκε για τους Κινέζους επιβάτες στη μητρική τους γλώσσα, αναδεικνύοντας το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε ένα από τα πρώτα «china-ready» αεροδρόμια της Ευρώπης.

Η δεύτερη εφαρμογή σχεδιάστηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για να εξυπηρετεί ελληνόφωνους και αγγλόφωνους επιβάτες που θέλουν να ενημερωθούν για τον καιρό, τις πτήσεις κ.α. Επιπρόσθετα, τους διασκεδάζει με κουίζ πολλαπλών απαντήσεων για τον Παρθενώνα, καθώς και με παιχνίδι εκπαιδευτικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα διεξάγει σύντομη έρευνα ικανοποίησης κοινού.

Πλέον, στο νέο ξεκίνημα του αεροπορικού ταξιδιού, οι Pepper του αεροδρομίου συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους νότα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την τεχνολογική καινοτομία.

Η Mobile Technology, ως πιστοποιημένος συνεργάτης της κατασκευάστριας εταιρείας SoftBank Robotics, έχει αναλάβει το σχεδιασμό και των τριών ενεργών εφαρμογών με τις οποίες λειτουργούν τα ρομπότ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών από το 2018 μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του αεροδρομίου.