Η Microsoft με μια ανάρτηση που έκανε στο αναλυτικό blog της, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο των εμπορικών της καταστημάτων σε όλο τον κόσμο, αποχωρώντας ΄με αυτό τον τρόπο εντελώς από τη λιανική πώληση. Το πρώτο Microsoft Store λιανικής πώλησης άρχισε να λειτουργεί το 2009 στο San Francisco, ενώ μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει συνολικά 116 καταστήματα σε 4 χώρες όπως στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο αναλυτικό blog της, η Microsoft αναφέρει ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων της ανά τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και αυτών που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκονταν άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία του δικτύου. Η εταιρεία σύμφωνα με όσο αναφέρονται στην ανάρτηση , ξεκαθαρίζει πάντως ότι οι υπάλληλοι όλων των καταστημάτων δεν θα απολυθούν και θα έχουν τη δυνατότητα να απορροφηθούν σε άλλους τομείς σχετικούς με τις πωλήσεις, την υποστήριξη και την εκπαίδευση για καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις.

H Microsoft εγκαινιάζει το μεγαλύτερο κατάστημά της στην Νέα Υόρκη ...

Τέσσερα από αυτά τα καταστήματα, δηλαδή στη Νέα Υόρκη,  στο Λονδίνο, στο  Σύδνεϋ και Ρέντμοντ,  τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα του δικτύου, θα παραμείνουν ανοιχτά και θα μετατραπούν σε «κέντρα εμπειρίας», χωρίς όμως το κοινό να μπορεί να αγοράσει από αυτά κάποιο προιόν. Στα κέντρα εμπειρίας της Microsoft, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν όλες τις υπηρεσίες και hardware προτάσεις της εταιρείας όπως τα Surface προιόντα αλλά κυρίως τα νέα Xbox και Surface που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο β’ εξάμηνο του έτους, δίνοντας τη δυνατότητα στους παρευρισκομένους να έχουν μια πρώτη επαφή με το Xbox Series X και το Surface Duo.

Η εξέλιξη αυτή δικαιολογεί και το γεγονός ότι η Microsoft δεν έχει ανοίξει ξανά οποιοδήποτε κατάστημά της από την ημέρα που αποφάσισε το προσωρινό κλείσιμό τους για λόγους ασφάλειας εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Τα περισσότερα καταστήματα της Microsoft άλλωστε βρίσκονται είτε μέσα σε εμπορικά κέντρα είτε σε άλλα πολυσύχναστα μέρη.

Η Microsoft βάλει οριστικό «λουκέτο» στα φυσικά καταστήματα της ...

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις