Το Facebook παρέχει στους χρήστες του Messenger μια νέα λειτουργία για επιπλέον ασφάλεια. Πλέον, οι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό iOS μπορούν να ενεργοποιήσουν το App Lock, μέσω του οποίου μπορούν να ξεκλειδώνουν οποιαδήποτε συνομιλία χρησιμοποιώντας Face ID, δηλαδή αναγνώριση προσώπου, ή και Touch ID, δηλαδή δακτυλικό αποτύπωμα, για όσους έχουν παλαιότερες συσκευές.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και να δανείσεις το κινητό σου σε κάποιον φίλο σου, αυτός δεν θα μπορεί να διαβάσει τις συνομιλίες στο Messenger χωρίς άδεια. Το App Lock μπορεί αν ενεργοποιηθεί εύκολα μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής. Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη λειτουργία θα έρθει στις συσκευές με Android μέσα στους επόμενους μήνες.

Το Facebook φέρνει την κοινή χρήση οθόνης στις συνομιλίες

Το νέο χαρακτηριστικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε την οθόνη του smartphone ή του tablet σας, όταν καλείτε έναν φίλο, όταν είστε σε μια ομαδική συνομιλία ή ενώ συμμετέχετε σε ακόμη μεγαλύτερες συνομιλίες μέσω του Messenger Rooms. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας, ή φωτογραφίες από το άλπουμ της κάμερας του κινητού σας, ή τη ροή σας στο Instagram ή ό,τι άλλο θέλετε, με έως και οκτώ άτομα σε ομαδικές συνομιλίες ή έως και 16 άτομα στα rooms.

Ωστόσο, το Facebook λέει ότι εργάζεται πάνω στην επέκταση της νέας λειτουργίας ώστε να κάνει εφικτή την κοινή χρήση οθόνης για έως και 50 άτομα στα rooms. Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη τόσο σε Android όσο και σε iOS.

Για να μοιραστείτε την οθόνη σας, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του Messenger. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης σας, για να εμφανιστούν οι επιλογές κλήσης. Μετά, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί «κοινή χρήση της οθόνης σας», «έναρξη κοινής χρήσης» και τέλος, «έναρξη μετάδοσης». Λογικά το Facebook σας δίνει τόσες προειδοποιήσεις, ώστε να μη μοιραστείτε κάτι κατά λάθος. Μετά από αυτό, μπορείτε να πλοηγηθείτε όπως θέλετε στο τηλέφωνό σας ή να επιστρέψετε στην κλήση για να διακόψετε τη μετάδοση.

Είναι σίγουρα ένα καλοδεχούμενο χαρακτηριστικό. Οι βιντεοκλήσεις ήταν η σανίδα σωτηρίας της πανδημίας του COVID-19, αφού μπορούσαμε να συνδεθούμε με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους, και η κοινοποίηση οθόνης θα φανεί σε πολλούς ιδιαίτερα χρήσιμη. Ενώ η κοινή χρήση οθόνης είναι ήδη διαθέσιμη σε πολλές υπηρεσίες συνομιλιών με βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των Skype και Zoom, στο Messenger λειτουργεί ιδιαίτερα καλά στις κινητές συσκευές, οπότε το να έχεις αυτή την επιλογή σε iOS και Android είναι σίγουρα μια μεγάλη βελτίωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις