Το δικό του μήνυμα μέσω TikTok πέρασε ένας νεαρός μόλις 23 ετών, ο οποίος μολύνθηκε από τον κορονοϊό. Ο 23χρονος, ο οποίος έχει πάνω από 192 χιλιάδες ακολούθους, θέλησε με αυτό τον τρόπο να επιστήσει την προσοχή σε όσους αντιμετωπίζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού με ελαφρότητα. Ο νεαρός, Καρίμ Σάλμεν κατέγραψε τη νοσηλεία του, επί 21 ημέρες.

Ο Καρίμ, χρησιμοποίησε τη δημοφιλή πλατφόρμα για να προειδοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους του κορονοϊού. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο 23χρονος ανέβασε σχεδόν 40 βίντεο στο TikTok, που δείχνουν την πορεία της υγείας του, ενώ συνεχίζει παρά το γεγονός ότι έχει βγει από το νοσοκομείο. Ο ίδιος καταγράφει την νέα του καθημερινότητα στο σπίτι του, καθώς οι περιορισμοί παραμένουν και η μάχη συνεχίζεται καθώς παραμένει στο οξυγόνο.

@karimsalmenHAD TO UPDATE YOU ALL ON THIS ##NobodyNeedsToKnow ##FashionEssentials ##covid ##wearamask♬ original sound – kelseynolan3


Σε ένα από αυτά έγραφε: «Ενημέρωση την 7η μέρα. Έπρεπε να μεταφερθώ στην Εντατική, αλλά συνεχίζω να είμαι δυνατός. Το πιο δύσκολο μέρος ήταν η υποστήριξη της οικογένειάς μου, που αισθάνονταν σαν να μην μπορούν να κάνουν τίποτα γι ‘αυτό και βουρκώνουν όταν μου μιλούν, γιατί δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβεί». Ο Σάλμεν, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του, ακόμη και τις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας του, όταν χρειάστηκε να λάβει οξυγόνο, ενώ παράλληλα έστελνε τα δικά του μηνύματα.

«Σας παρακαλώ, δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αυτός ο ιός, φορέστε τις μάσκες σας!» έγραψε στο βίντεο. «Δεν μπορώ να το τονίσω αυτό αρκετά, αυτός ο ιός δεν είναι αστείο. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΟΡΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ». Σε ένα ακόμα βίντεο ο νεαρός άνδρας παρουσίασε ορισμένα από τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε, όπως απώλεια όρεξης, αυξημένη χρήση της τουαλέτας λόγω των αντιβιοτικών, ζάλη και δυσκολία στην αναπνοή.

@karimsalmenMy mom cried after this ##NobodyNeedsToKnow ##FashionEssentials ##covid ##wearamask

♬ Smile – Lily Allen

«Ελπίζω να αισθανθώ καλύτερα και να βγω σύντομα, μην ξεχάσετε τις μάσκες σας», έγραφε λίγες μέρες μετά: «Αυτό δεν είναι διασκεδαστικό και δεν είναι παιχνίδι». Σε συνέντευξή του στο BuzzFeed ο Σάλμεν, είπε ότι πάσχει από μια υποκείμενη ιατρική πάθηση που ονομάζεται συγκλειστική βρογχιολίτιδα, μια σπάνια χρόνια ασθένεια που προκαλεί εμπόδια στους μικρούς αεραγωγούς των πνευμόνων. Έχει επίσης pectus excavatum, μια παραμόρφωση του θωρακικού τοιχώματος. Οι υποκείμενες ιατρικές καταστάσεις είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς από κορονοϊό.

@karimsalmenNorhing like home even tho I’m quarantined in my room for still having the virus ##RamsayReacts ##LookalikeEdit ##covid ##wearamask

♬ Pumped Up Kicks(Bridge & Law Remix) – Foster The People

Ο Σάλμεν δήλωσε ότι ήταν σε καραντίνα για μήνες προκειμένου να μην κολλήσει κορονοϊό, αλλά προφανώς κάποιος από το περιβάλλον του, εν αγνοία του τον κόλλησε. «Αποφάσισα να βιντεοσκοπήσω αυτό το ταξίδι για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο, καθώς και για να δουν όλοι ότι αυτός ο ιός δεν είναι αστείο», δήλωσε ο ίδιος. «Ο μόνος τρόπος να το πολεμήσουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες». «Χρειάζεται μόνο ένα μολυσμένο άτομο για να το διαδώσει σε πολλούς άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις