Σύμφωνα με το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων Κοντινών στην Γη της NASA, ο 2018VP1 έχει διάμετρο δύο μέτρα και εντοπίστηκε πρώτη φορά στο Παρατηρητήριο Palomar της Καλιφόρνια το 2018. Όπως γράφει το CNN, συνδέοντας φαινόμενα με μάλλον “αυθαίρετο” τρόπο, το πέρασμα του αστεροειδή, αναμένεται να συμπέσει με τις αμερικανικές εκλογές και ακολουθεί μία περίοδο πολιτικής αναταραχής και φυσικά την παγκόσμια κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

H NASA έχει καταγράφει τρία σενάρια για το πώς θα συμπεριφερθεί ο μετεωρίτης με την επεξεργασία “21 παρατηρήσεων που έγιναν σε διάστημα 12.968 ημερών”, ωστόσο κανένα από αυτά δεν φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Συγκεκριμένα, η πιθανότητα να χτυπήσει τη Γη είναι 0,41% ή και κάτι λιγότερο. Τέτοια ουράνια αντικείμενα, θεωρούνται δυνητικά επικίνδυνα, στην περίπτωση που η τροχιά τους περνά κοντά από τον πλανήτη μας ή έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος και μπορούν να προκαλέσουν ζημιές σε τοπικό επίπεδο, αν όντως προσκρούσουν στην επιφάνεια της Γης.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ένας αστεροειδής ονόματι 2020 GC βρέθηκε να διαγράφει τροχιά 1.830 μίλια πάνω από τον Νότιο Ινδικό Ωκεανό, που ήταν η κοντινότερη απόσταση, η οποία έχει καταγραφεί ως τώρα. “Είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε αυτούς τους μικρούς αστεροειδείς να πλησιάζουν τόσο κοντά την Γη, γιατί παρατηρούμε την βαρύτητα του πλανήτη μας να “λυγίζει” την τροχιά τους. Οι υπολογισμοί μας δείχνουν πως η τροχιά του συγκεκριμένου αστεροειδή παραμορφώθηκε κατά 45 μοίρες ή κάτι τέτοιο, περνώντας από κοντά μας”.


Πριν από λίγες ημέρες, από την Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πολύ ωραίο φαινόμενο, που έγινε ορατό σε πολλές περιοχές. Μία εντυπωσιακή λάμψη εμφανίστηκε στον ουρανό. Επρόκειτο για ένα ουράνιο αντικείμενο που έπεσε ως μετεωρίτης. Το φαινόμενο κατέγραψαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε Χίο, Σάμο, Καστοριά αλλά και στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις