Με δεδομένη την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Apple από το 2007 παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο iPhone περί το μέσον του Σεπτεμβρίου, η φετινή πρόσκλησή προκάλεσε θεωρίες… συνωμοσίας ότι φέτος θα ανακοινωθεί η νέα έκδοση του τηλεφώνου  που άλλαξε την επικοινωνία. Όλα πάντως, θα λυθούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στην καθιερωμένη εκδήλωση της App όπως πάντα. Πιο συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα virtual event στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 10 π.μ. (τοπική ώρα Ειρηνικού). Στο εν λόγω event δεν θα υπάρχει ζωντανό κοινό, όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αντίθετα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το σίγουρο όμως είναι ότι το iPhone αναμένεται να σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της 5G εποχής. Η ηλεκτρονική συσκευή που, κατά κοινή ομολογία άλλαξε τον τρόπο επικοινωνίας, αναβαθμίζεται στην τεχνολογία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G. Εξυπακούεται πως άλλες εταιρείες, ανταγωνιστικές της Apple, διαθέτουν ήδη στην αγορά smartphone με δυνατότητες σύνδεσης στα δίκτυα 5G -όπου αυτά υπάρχουν. Ομως ο αληθινός ηγέτης της αγοράς, ανεξαρτήτως του πραγματικού όγκου πωλήσεων, είναι το iPhone. Οταν λοιπόν η Apple παρουσιάζει το iPhone 12 5G, επιβεβαιώνει μια παγκόσμια τάση και επιπλέον την ωθεί να επιταχύνει την εξάπλωσή της.

Προφανώς, θέλοντας να δημιουργήσει και το ανάλογο σασπένς, η Apple δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της διαδικτυακής εκδήλωσης. Έτσι, η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρούν ότι θα ανακοινωθούν νέες συσκευές iPhone, νέα έξυπνα ρολόγια και νέα iPad. Στο θέμα των smartphones ενδεχομένως θα ανακοινωθούν δύο εκδόσεις του iPhone 12 και δύο εκδόσεις iPhone 12 Pro. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε αναφορές όπως του Bloomberg που θεωρεί ότι η Apple δεν θα αποκαλύψει τα νέα της iPhones πριν τον Οκτώβριο.

iphone 12

iphone 12

Σε κάθε περίπτωση η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei υποστηρίζει ότι σύντομα η σειρά iPhone 12 θα μπει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, οι Ιάπωνες αναλυτές θεωρούν ότι τουλάχιστον ένα από τα μοντέλα της σειράς iPhone 12 θα μπει σε διαδικασία αυξημένης παραγωγής από τα μέσα Σεπτεμβρίου, δηλαδή περίπου ένα μήνα αργότερα από την έναρξη της συγκεκριμένης διαδικασίας τα προηγούμενα χρόνια. Συνολικά, η Nikkei υποστηρίζει ότι το σύνολο της νέας σειράς iPhone αναμένεται να μπει σε πλήρη παραγωγή περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή εντός των πρώτων εβδομάδων του Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι βάσιμη αφού κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου της Apple είχε επιβεβαιωθεί ότι τα νέα iPhone θα ξεκινούσαν να παραδίδονται στους μεταπωλητές στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Nikkei υποστηρίζει ότι πρώτο θα μπει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής το iPhone 12 με την οθόνη OLED των 6,1 ιντσών και τις δύο κάμερες στην «πλάτη» της συσκευής. Ενδεχομένως αυτή η συσκευή να έρθει ως αντικαταστάτης του iPhone 11. Τα υπόλοιπα μοντέλα του 2020 θα περιλαμβάνουν μία συσκευή με OLED οθόνη 5,4 ιντσών, προφανώς το μικρότερο από τα τέσσερα μοντέλα, μία συσκευή με οθόνη 6,1 ιντσών και μία συσκευή με οθόνη OLED 6,7 ιντσών το οποίο θα διαθέτει σύστημα κάμερας με τρεις αισθητήρες και το σύστημα 3D LiDAR που ενσωματώθηκε στο iPad Pro του 2020.

Τα δύο τελευταία μοντέλα θα πρέπει να θεωρούνται αντικαταστάτες των iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max, ενώ έντονη είναι η φημολογία ότι τα φετινά μοντέλα θα δανείζονται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τα πρόσφατα μοντέλα iPad Pro. Όλα τα μοντέλα θα υποστηρίζουν την πρόσβαση στα νέα δίκτυα 5G.