Η επίθεση των χάκερς εκτυλίχθηκε σε “ψηφιακό” θρίλερ. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντροφ, στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Ενώ όλα λειτουργούσαν κανονικά στο νοσοκομείο, ξαφνικά νέκρωσαν.

Τόσο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τηλέφωνα και τα φαξ, όσο και τα σημαντικά και απαραίτητα μηχανήματα στις αίθουσες της εντατικής, σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν. Το αποτέλεσμα ήταν να τεθεί ένα ολόκληρο νοσοκομείο εκτός λειτουργίας και να μην μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα περιστατικό. Ολόκληρο το νοσοκομείο στο έλεος της κυβερνοεπίθεσης των χάκερς!

Φρανκ Σνάιντερ, Ιατρικός διευθυντής: “Δεν μπορούσε να κινηθεί κανένα ασθενοφόρο, κανένα ελικόπτερο”

“Τα εξωτερικά ιατρεία νέκρωσαν. Ήταν μια τρομακτική περίοδος για μας και τους ασθενείς”, περιγράφει ο Ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η άτυχη γυναίκα. Οι χάκερς «κλείδωσαν» 30 σέρβερ, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. Σε έναν εξ αυτών άφησαν μια εκβιαστική επιστολή ώστε να έρθουν οι αρχές του πανεπιστημίου σε επικοινωνία μαζί τους χωρίς όμως να ζητούν χρήματα.

Το τραγικό αυτό περιστατικό, θα μπορούσε να είχε καταγραφεί ως απλή και συνηθισμένη θα έλεγε κανείς κυβερνοεπίθεση. Δυστυχώς όμως, ήταν η αιτία, να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα. Το θύμα διακομίστηκε στα επείγοντα και έπρεπε να εγχειριστεί αμέσως.

Δυστυχώς, αυτό ήταν αδύνατο διότι ολόκληρο το νοσοκομείο είχε παραλύσει. Έτσι με το ίδιο ασθενοφόρο η γυναίκα διακομίστηκε στο Βούπερταλ, 30 χιλιόμετρα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ. Η διάρκεια της διαδρομής είναι μόνο 30 λεπτά. Αλλά η ασθενής δεν άντεξε και κατέληξε.

Οι δράστες το μετάνιωσαν!

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, οι δράστες έκαναν λάθος! Οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι οι χάκερς δεν ήθελαν να κλειδώσουν τα συστήματα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, αλλά αυτά του Πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ. Και όταν έμαθαν ότι είχε νεκρώσει ένα ολόκληρο νοσοκομείο, το μετάνιωσαν και έδωσαν τους κωδικούς για να ξεκλειδώσουν οι σέρβερ.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο θα κάνει αρκετές ημέρες να συνέλθει και να οργανωθεί ξανά μετά από το τραγικό συμβάν. Μετά από το θάνατο της γυναίκας εξαιτίας των χάκερς, τίθεται ξανά ένα βασικό ερώτημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πόσο ασφαλής είναι τελικά η χρήση του διαδικτύου;