Μια ολλανδό-αμερικανική εταιρεία από το Τέξας, προχωρά την ανάπτυξη ενός σωτήριου drone, το οποίο θα εκτελεί χρέη…ασθενοφόρου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδίασε ένα διθέσιο τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο μηχάνημα, το οποίο θα μεταφέρεται σε πολύ λίγο χρόνο σε ασθενείς ή τραυματίες, μειώνοντας, έτσι, δραστικά το χρόνο αναμονής. Οι ασθενείς θα μπορούν, επιπλέον, να εξασφαλίζουν αποτελεσματική και άμεση αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο.

Η εταιρεία Argodisign, σχεδίασε ένα εντυπωσιακό drone-ambulance, το οποίο ελέγχεται από μακριά και μπορεί να μεταφέρει έναν νοσηλευτή ή γιατρό, και τον ασθενή/τραυματία. Το drone θα μεταφέρει νοσοκομειακό υλικό για την παροχή πρώτων βοηθειών, ώστε να επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως ο χρόνος αναμονής των ασθενών/τραυματιών μπορεί να αποβεί μοιραίος για την κατάστασή τους.

Η εν λόγω εταιρεία, έχει βάλει ”πλώρη” για τον σχεδιασμό ενός drone με ταχύτερη, ακόμα, πρόσβαση από αέρος στα σημεία όπου υπάρχει ανάγκη περίθαλψης, χωρίς καν παρουσία πιλότου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις