Τα νέα iPhone 12 παρουσίασε ο τεχνολογικός κολοσσός από σε ένα άδειο, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, Steve Jobs Theater. Τα νέα τηλέφωνα της Apple, θα υποστηρίζουν 5G Ultra Wide Band, δηλαδή το ταχύτερο 5G δίκτυο, κάτι που η εταιρεία δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα. Θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο στις 25 Οκτωβρίου 2020.

Το πρώτο iPhone που παρουσιάστηκε ήταν το iPhone 12 με επίπεδες πλευρές στα πρότυπα του iPad Pro και προσφέρεται σε πέντε χρώματα. Η οθόνη του ( Super Retina XDR οθόνη 6.1 ιντσών) έχει την ίδια διαγώνιο με το iPhone 11 στις 6,1 ίντσες αλλά το καινούργιο μοντέλο είναι πιο μικρό σε εξωτερικές διαστάσεις καθώς έχουν μειωθεί τα εσωτερικά πλαίσια. Η φωτεινότητα αυξήθηκε στα 1200nits. Το γυαλί της οθόνης προστατεύεται από κεραμική ασπίδα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Corning και η Apple υποστηρίζει πως είναι πιο ανθεκτικό από οποιοδήποτε γυαλί σε smartphone.

Το iPhone 12 είναι 11% πιο λεπτό, 15% μικρότερο σε όγκο και 16% πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του. Θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα. Έχει κεραμική ασπίδα που, σύμφωνα με την Apple είναι η πιο ανθεκτική οθόνη σε κινητό μειώνοντας κατά 75% την πιθανότητα θραύσης. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 799 δολάρια στις ΗΠΑ. Το νέο chip A14 Bionic τροφοδοτεί το νέο iPhone και είναι το πρώτο smartphone chip στα 5nm με 11.8 δισεκατομμύρια τρανζίστορς. Έχει εξαπύρηνο CPU, τετραπύρηνη GPU και 16 πυρήνες για εκμάθηση μηχανής με 11 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Στην κάμερα έχει διπλή κάμερα με 12MP κύρια και 12MP ultra-wide, με 27% βελτίωση σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η υπολογιστική φωτογραφία κάνει και πάλι την εμφάνισή του με το έξυπνο HDR 3 για να ρυθμίσει χρώμα, αντίθεση και θόρυβο. Το Night Mode γίνεται ακόμα καλύτερο με το ταχύτερο κλείστρο, ακόμα και στη selfie κάμερα. Στο video αναμενόμενα έχει υψηλή ποιότητα βελτιώνοντας ακόμα παραπάνω τις επιδόσεις σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού και προσθέτει Night Mode Time-Lapse.


Στη φόρτιση έρχεται το MagSafe σύστημα φόρτισης βελτιώνοντας την ασύρματη φόρτιση στα 15 Watt, ενώ οι συμβατοί φορτιστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους μαγνήτες στην πλάτη της συσκευής για να κολλούν πάνω στο τηλέφωνο και να μη μετακινούνται.

iPhone 12 mini

To iPhone 12 mini μοιράζεται τα ίδια ακριβώς εσωτερικά χαρακτηριστικά με το iPhone 12, αλλά εξωτερικά είναι μικρότερο από ένα iPhone 8. Η τιμή του θα ξεκινά από 699 δολάρια στις ΗΠΑ. Στις 5.4 ίντσες προσφέρει τη Super Retina XDR οθόνη και όλα όσα έχει το iPhone 12, κάνοντας την επιλογή μεταξύ iPhone 12 και iPhone 12 mini απλά θέμα προτίμησης μεγέθους. Το iPhone 12 Mini θα κοστίζει 592.95 ευρώ και θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου 2020.

Μεταξύ άλλων, έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής σε πλήρη γωνία 360 μοιρών, ενδοεπικοινωνία με άλλα HomePods και ακουστικά και έλεγχο των «έξυπνων» συσκευών του σπιτιού σε πραγματικό χρόνο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις