Μια από τις πιο πλούσιες και ενδιαφέρουσες διαδικτυακές εμπειρίες πρόκειται να λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο λόγος για την εβδομάδα #IamRemarkable, που διενεργείται από την Google, περιλαμβάνοντας ομιλίες, workshops, σεμινάρια, και άλλες δράσεις ενθάρρυνσης και ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη μεταξύ 12 και 19 Νοεμβρίου, με καταξιωμένους επαγγελματίες από διάφορους τομείς, να απευθύνουν κάλεσμα στο κοινό, σε μια ψηφιακή διαδρομή με θέμα την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, εστιάζοντας στις ομάδες πληθυσμού που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς.

Το εγχείρημα #IamRemarkable είναι πρωτοβουλία της Google, με την ιδέα να συλλαμβάνεται, αρχικά, εσωτερικά, με τη μορφή σεμιναρίου για την ενθάρρυνση του δικού της προσωπικού και την παρότρυνση των γυναικών να διεκδικήσουν περισσότερες ηγετικές θέσεις. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, γεγονός που οδήγησε στην διεύρυνση του κοινού της εν λόγω δράσης.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, έχουν ήδη προσκληθεί σημαντικές ομιλήτριες, οι οποίες σκοπεύουν να μοιραστούν με το κοινό στην Ελλάδα την ιστορία τους στον εργασιακό και κοινωνικό στίβο, ενώ αποσκοπούν στην ενθάρρυνση, μέσω του δικού τους ταξιδιού, και την δημιουργία ελπίδας μέσα από την στάση τους στη ζωή. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν οργανισμοί που θα διοργανώσουν σεμινάρια με κεντρικό θέμα την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Βασικός άξονας του εγχειρήματος αποτελεί το ομώνυμο σεμινάριο #ΙamRemarkable, διάρκειας 90 λεπτών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων, σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν διάφορες κοινωνικές ομάδες στον εργασιακό τομέα. Παράλληλα, μέσα από ασκήσεις και δραστηριότητες, θα επιχειρηθεί η τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 10.000 δράσεις #IamRemarkable έχουν διοργανωθεί παγκοσμίως, με πάνω από 140.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Την εβδομάδα αυτή στηρίζουν με τη συμμετοχή τους οι οργανισμοί Women Act, MExoxo, Women On Top, The fifty-fifty project, theSPEAKERS, Own Your Story και Υπέροχες Γυναίκες.

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://events.withgoogle.com/iar, στην οποία και θα αναρτηθεί το πρόγραμμα της διοργάνωσης, καθώς και λοιπές πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις