Τις τρεις νέες εκδόσεις του MacBook παρουσίασε η Apple στην διαδικτυακή της εκδήλωση, την Τρίτη 10/11, οι οποίες και φέρουν επεξεργαστή M1, κατασκευασμένο από την ίδια την εταιρεία.

Χαρακτηριστικά

Ο επεξεργαστής των τριών αυτών νέων εκδόσεων, διαθέτει κεντρική μονάδα 8 πυρήνων, με τέσσερις πυρήνες υψηλής ισχύος και τέσσερις υψηλής απόδοσης. Παράλληλα, στον εν λόγω επεξεργαστή, τύπου ARM, θα ενσωματώνεται η GPU, η οποία περιλαμβάνει με τη σειρά της 8 πυρήνες, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στην διαδικτυακή εκδήλωση της εταιρείας.

Επιπλέον, η μπαταρία των νέων MacBook Air, θα έχει διάρκεια έως και 18 ώρες, με την αντίστοιχη του MacBook Pro να αγγίζει ακόμη και τις 20 ώρες.

Introducing the next generation of Mac - Apple

Αξίζει να σημειωθεί πως, η εταιρεία ανακοίνωσε πριν κάποιους μήνες πως, πρόκειται να σταματήσει την συνεργασία της με την Intel, σχετικά με τους επεξεργαστές των φορητών υπολογιστών της, εντός δύο χρόνων.

Η τιμή του MacBook Mini αρχίζει στις ΗΠΑ στα 699 δολάρια, ενώ το MacBook Air και το MacBook Pro θα κοστίζουν 999 και 1.299 δολάρια, αντίστοιχα.

Apple's first Arm-based computers include new MacBooks and the Mac Mini - Android Authority

Tιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Η τιμή του MacBook Air θα αγγίζει τα 999 και 1.299 δολάρια αντίστοιχα, στις ΗΠΑ, με το MacBook Mini να κοστίζει περί τα 699 δολάρια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένεται η κυκλοφορία τους στα τέλη Νοέμβρη.

iPhone 12 και iPhone 12 Pro

H iSquare, διανομέας των iPhone σε Ελλάδα αλλά και Κύπρο, ενημέρωσε για επικείμενη κυκλοφορία των iPhone 12 και iPhone 12 Pro στην Ελλάδα. Η κυκλοφορία τους αναμένεται να ξεκινήσει από τις 20 Νοέμβρη, μέσα από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο πωλητών της εταιρείας.

The best deals on Apple iPhones: iPhone 12, 12 Pro reviewed – Which? News

Η επίσημη ανακοίνωση:

 “Η Apple εγκρίνει τη διάθεση προς πώληση των συσκευών της στην εκάστοτε χώρα μόνο μετά από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ποιοτικών ελέγχων, που διενεργούνται από την ίδια με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και την ασυναγώνιστη εμπειρία χρήσης που μόνο τα προϊόντα Apple προσφέρουν”.

Στις 13 Νοεμβρίου, ωστόσο, δύναται να ξεκινήσουν οι προ-παραγγελίες των συσκευών στην Ελλάδα, μέσω του δικτύου εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της Apple:  iStorm, Κωτσόβολος, Πλαίσιο, Public/MediaMarkt, you.gr, Document, iSystem.

Apple iPhone 12 Pro Max review - GearOpen.com

Οι τιμές των νέων μοντέλων αναμένονται ως εξής:

  • iPhone 12 64GB, 969 ευρώ
  • iPhone 12 128GB, 1029 ευρώ
  • iPhone 12 256GB, 1159 ευρώ,

ενώ για το iPhone 12 Pro διαμορφώνονται:

  • iPhone 12 Pro 128GB, 1229 ευρώ
  • iPhone 12 Pro 256GB, 1379 ευρώ
  • iPhone 12 Pro 512GB, 1629 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται και η κυκλοφορία μιας mini έκδοσης, με τιμές που διαμορφώνονται ως εξής:

  • iPhone 12 Mini 64GB, 869 ευρώ
  • iPhone 12 Mini 128GB, 929 ευρώ.

Σημειώνεται πως το iPhone 12 είναι 11% πιο λεπτό από το προηγούμενο μοντέλο iPhone 11, ενώ το iPhone 12 Mini λίγο μικρότερο από το τωρινό iPhone SE.

H αναβαθμισμένη έκδοση «iPhone 12 Pro» διαθέτει οθόνη 6,1 ιντσών, τρεις κάμερες και έναν νέο τρισδιάστατο αισθητήρα lidar, ενώ θα κυκλοφορήσει επιπλέον μία μεγαλύτερη έκδοση «Pro Max» με οθόνη 6,7 ιντσών, το οποίο θα είναι πλέον το μεγαλύτερο smartphone της Apple.

Οι νέες συσκευές διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή A14 Bionic που υπάρχει και στο iPad Αir, καθώς επίσης το σύστημα αναγνώρισης προσώπου Face ID και δυνατότητα ταχύτερης ασύρματης φόρτισης. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο πλεονέκτημα του νέου iPhone, το 5G, αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο δέλεαρ καθώς το 5G δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε όλες τις χώρες και από όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.