Ο κ. Μπουρλά διαβεβαιώνει για την διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και Ασφάλειας στην διαδικασία ανάπτυξης του εμβολίου εφαρμόζοντας όλα τα ρυθμιστικά και λειτουργικά μέτρα που απαιτούνται για τις δοκιμές τέτοιου είδους σκευασμάτων.

Αναφέρεται στην επαγγελματική του πορεία τα σχέδια για το ψηφιακό κέντρο της pfizer στη Θεσσαλονίκη αλλά και τις ανησυχίες του για την πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Απαντώντας στο ερώτημα για το για το τι τον απασχολεί σε σχέση με το δεύτερο κύμα της πανδημίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ανησυχώ για την υγεία των φίλων και της οικογένειάς μου ανησυχώ για το συνάνθρωπό μου. Όλοι όμως έχουμε ένα ρολό να παίξουμε. Ο δικός μου τυχαίνει να είναι του διευθύνοντος συμβούλου ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εμβολίων, βιολογικών και στείρων ενέσιμων, Οπότε είναι προνόμιο να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και τις υποδομές μας για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτής της πανδημίας. Ο μετασχηματισμός της pfizer σε επιστημονικά καθοδηγούμενη δύο φαρμακευτική εταιρεία με ιδιαίτερη εστίαση στην καινοτομία μάθεις έδωσε τη δυνατότητα να δράσουμε γρήγορα και να ηγηθούμε στην αντίδραση της βιομηχανίας στην πνευμονία Covid-19.

Και έπειτα από έξι μήνες είμαστε ακόμη αφοσιωμένοι στο να κάνουμε το αδύνατο δυνατό. Αντιμετωπίζουμε αυτή την κρίση της Δημόσιας Υγείας κατά μέτωπο σε πολλά μέτωπα, διασφαλίζοντας ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια καθώς διερευνούμε κάθε επιλογή για να προστατεύσουμε τις κοινότητες μας από περαιτέρω μόλυνση με ένα δυνητικό εμβόλιο και να βοηθήσουμε ασθενείς που τη χρειάζονται περισσότερο με μία δυνητική θεραπεία όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα.

Για τον χρόνο που χρειάστηκε για το εμβόλιο προσθέτει μεταξύ άλλων:

“Χρειάστηκαν μόλις 248 μέρες από την ημέρα που ανακοινώσαμε τα σχέδιά μας Για συνεργασία με την bioNTech Για να φτάσουμε στις πρώτες συζητήσεις μας στις ρυθμιστικές αρχές στην FDA στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. […] Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν εθελοντικά στην κλινική δοκιμή τους ακαδημαϊκούς συνεργάτες και τους ερευνητές μας τα κέντρα μελετών καθώς και τους συναδέλφους και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο που εργάστηκαν μέρα και νύχτα για να διασφαλιστεί ότι η επιστήμη θα κερδίσει.”

Για τις ανησυχίες του κόσμου για την ασφάλεια του εμβολίου και την ταχύτητα με την οποία παρασκευάστηκε λέει:

” Είναι ζωτικής σημασίας να επεξηγηθεί όχι μόνο ως προς τη Pfizer αλλά συλλογικά με τους συνεργάτες του κλάδου, οργάνωσεις ασθενών, κυβερνητικούς φορείς και οργανισμούς Δημόσιας Υγείας πως οι παρασκευαστές εμβολίων συνεργάζονται στενά με την FDA, την EMA και άλλους ρυθμιστικούς φορείς για να διεξάγουν βασικές δραστηριότητες εκ παραλλήλου και για να επιταχύνουν σημαντικά την ανάπτυξη εμβολίων χωρίς να θυσιάζουν αξιολογήσεις ασφαλείας και αποτελεσματικότητας.”

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις