Μπορεί ο πλανήτης να μαστίζεται από την πανδημία της νόσου COVID-19, αλλά το Google Doodle της Τετάρτης (02/12) έχει εορταστική διάθεση και αναφέρεται στις διακοπές Δεκεμβρίου που φέτος όμως θα έχουν άλλη μορφή.

Έτσι, φέτος βιώνοντας ένα καθεστώς αυστηρών περιορισμών για την ανάσχεση του κορονοϊού, δεν θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε αφού, τουλάχιστον στην Ελλάδα, έχει απαγορευθεί η μετακίνηση από Νομό σε Νομό.

Ωστόσο, αν κάποιος κάνει κλικ στο σημερινό Google Doodle, τότε μπορεί να βρει δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς και να ταξιδέψει έστω και εικονικά.

Το γιορτινό Google Doodle «φωτίζεται» με πολύχρωμα λαμπιόνια για να ανεβάσει τη διάθεσή μας ή να μας δείξει τελικά ότι «κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Δημοφιλείς γιορτινοί προορισμοί το 2019

Πέρυσι τέτοιο καιρό, πολλοί συμπολίτες μας είχαν ήδη κλείσει τις γιορτινές τους αποδράσεις με την πληρότητα στους δημοφιλείς προορισμούς να φτάνει το 90%.

Αράχοβα, Καλάβρυτα, Βυτίνα, Τρίκαλα, Λίμνη Πλαστήρα, Ζαγοροχώρια, Πήλιο, Καϊμακτσαλάν, Λουτρά Πόζαρ, ήταν οι αγαπημένοι προορισμοί που τέτοιες γιορτινές μέρες κάθε χρόνο γεμίζουν ασφυκτικά από κόσμο.

Τι είναι το Google doodle;

Η Google τα περιγράφει ως «τις ευχάριστες και καμιά φορά αυθόρμητες αλλαγές που γίνονται στο logo της για να γιορτάσουν επετείους αλλά και τις ζωές διασήμων καλλιτεχνών και επιστημόνων».

Πώς δημιουργήθηκαν αρχικά τα doodles;

To 1998, οι ιδρυτές της Google, Larry και Sergey, έπαιζαν με το λογότυπό της για να βρουν τρόπο να δείξουν πως θα λείψουν λίγες μέρες από το γραφείο για να πάνε στο φεστιβάλ του Burning Man στην έρημο της Νεβάδα. Είχε ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο αλλά η ιδέα είχε πέραση και έτσι ξαναχρησιμοποιήθηκε.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ζήτησαν από τον webmaster τους Dennis Hwang, που τότε ακόμη έκανε την πρακτική του στην εταιρία, να δημιουργήσει ένα doodle για την ημέρα της Βαστίλης. Οι χρήστες του Google το λάτρεψαν τόσο πολύ που ο Dennis προάχθηκε σε γενικό μάνατζερ των doodles για να μπορούν να τα κυκλοφορούν σε τακτική βάση.

Για τι είδους γεγονότα δημιουργούνται τα doodles;

Στην αρχή αφορούσαν τις πιο γνωστές γιορτές αλλά πλέον καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γεγονότων και πραγμάτων, από το Γυναικείο World Cup 2019 μέχρι και τα φαλάφελ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις