Το Unity θα απογειωθεί επανδρωμένο από κοσμοδρόμιο στο Νιου Μέξικο των ΗΠΑ, ενώ ο σχεδιασμός της εταιρείας του Richard Branson είναι να ξεκινήσει τα ταξίδια στο διάστημα  για τουριστικό σκοπό το 2021. Πάνω από 600 άτομα, μεταξύ αυτών διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Leonardo DiCaprio, έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν με το αεροσκάφος. Η πτήση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, θα είναι η πρώτη από τις τρεις δοκιμαστικές που θα γίνουν, στο τελικό στάδιο, πριν ξεκινήσουν κανονικά τα τουριστικά διαστημικά ταξίδια.


Στην τρίτη δοκιμή μάλιστα θα συμμετέχει και ο ίδιος ο σερ Μπράνσον.

Στην πτήση που θα γίνει σήμερα, πιλότοι θα είναι ο πρώην αστροναύτης της NASA, CJ Sturckow και ο επικεφαλής πιλότος των δοκιμαστικών πτήσεων της Virgin, πιλότος Dave Mackay. Στην πτήση  θα δοκιμάσουν την λειτουργία όλων των συστημάτων. Η απογείωση θα γίνει από το Spaceport America, ένα κέντρο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το πρόγραμμα της Virgin από την Πολιτεία του New Mexico.

Η πτήση θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα για τους επιβάτες, με ειδικές θέσεις που επιτρέπει την προσαρμογή στην διαφορετική βαρύτητα, οθόνες στις οποίες θα παρακολουθούν τις πληροφορίες από το ταξίδι και εξαιρετική θέα από 12 μεγάλα παράθυρα. Υπάρχουν ακόμη και μεγάλοι καθρέφτες που θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να βλέπουν τους εαυτούς τους, να αιωρούνται σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Η εταιρεία μέσα από το Twitter ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις: 

Με πληροφορίες από το BBC

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις