Εορταστικό είναι το σημερινό Doodle της Google για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η Google μας εύχεται χρόνια πολλά με ένα διαδραστικό doodle με λαμπιόνια και ένα ρολόι – κούκος που μετρά αντίστροφα. Όταν ο χρήστης πατά πάνω στο Doodle δεκάδες κονφετί πλημμυρίζουν τη σελίδα.

Παράλληλα, κάνοντας κλικ πάνω στο Doodle θα δει κανείς πλήθος ειδήσεων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σημειώνεται πως ένας χωνί γεμάτο κονφετί βρίσκεται πάντα πάνω δεξιά στη σελίδα για να δώσεις εορταστική ατμόσφαιρα στην αναζήτησή σου.

Το 2020 φεύγει και δυστυχώς μαζί του δεν παίρνει την πανδημία του κορονοϊού. Το νέο έτος φέρνει μαζί του ωστόσο την ελπίδα του εμβολίου και πολλές ευχές η ανθρωπότητα να μη ζήσει ξανά παρόμοιο γεγονός. Η δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία μετράει μόνο λίγες ώρες πλέον και εκατομμύρια ευελπιστούν σε ένα καλύτερο νέο έτος.

Τι είναι το Google doodle;

Η Google τα περιγράφει ως «τις ευχάριστες και καμιά φορά αυθόρμητες αλλαγές που γίνονται στο logo της για να γιορτάσουν επετείους αλλά και τις ζωές διασήμων καλλιτεχνών και επιστημόνων».

Πώς δημιουργήθηκαν αρχικά τα doodles;

To 1998, οι ιδρυτές της Google, Larry και Sergey, έπαιζαν με το λογότυπό της για να βρουν τρόπο να δείξουν πως θα λείψουν λίγες μέρες από το γραφείο για να πάνε στο φεστιβάλ του Burning Man στην έρημο της Νεβάδα. Είχε ένα πολύ πρόχειρο σχέδιο αλλά η ιδέα είχε πέραση και έτσι ξαναχρησιμοποιήθηκε.
Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ζήτησαν από τον webmaster τους Dennis Hwang, που τότε ακόμη έκανε την πρακτική του στην εταιρία, να δημιουργήσει ένα doodle για την ημέρα της Βαστίλης. Οι χρήστες του Google το λάτρεψαν τόσο πολύ που ο Dennis προάχθηκε σε γενικό μάνατζερ των doodles για να μπορούν να τα κυκλοφορούν σε τακτική βάση.

Για τι είδους γεγονότα δημιουργούνται τα doodles;

Στην αρχή αφορούσαν τις πιο γνωστές γιορτές αλλά πλέον καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γεγονότων και πραγμάτων, από το Γυναικείο World Cup 2019 μέχρι και τα φαλάφελ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις