Είναι ευρέως γνωστό στον τεχνολογικό και gameplay χώρο πως το προηγούμενο μήνα η Sony προχώρησε στην αφαίρεση του Cyberpunk 2077 από το PlayStation Store, μία κίνηση που έδειχνε τη σοβαρότητα των προβλημάτων του παιχνιδιού. Πέραν του ότι δε το περιμέναμε, αυτή η κίνηση έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν και πότε θα κυκλοφορήσει ξανά ψηφιακά ο τίτλος.

Ευτυχώς, για όσους θέλουν να το αγοράσουν ψηφιακά ή έχουν το PlayStation 5 Digital, το παιχνίδι θα επιστρέψει. Η CD Projekt RED ανακοίνωσε πως εργάζεται πάνω σε διορθώσεις και αναβαθμίσεις, ενώ συνεργάζονται στενά με την ίδια τη Sony ώστε να επιστρέψει το Cyberpunk 2077 στο PlayStation Store όσο πιο σύντομα γίνεται.

Βέβαια, αν και είναι μία ελπίδα, δυστυχώς το studio ανάπτυξης δε μας δίνει κάποια σαφή ημερομηνία κυκλοφορίας. Όμως, τουλάχιστον γνωρίζουμε πλέον πως το Cyberpunk 2077 θα επιστρέψει, αργά ή γρήγορα, ενώ ελπίζουμε τουλάχιστον η επόμενη επιστροφή να είναι μόνιμη και να μην υπάρχουν πάλι… ευτράπελα.

Λίγα λόγια για το παιχνίδι

Το Cyberpunk 2077 είναι ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης που αναπτύχθηκε και δημοσιεύθηκε από το CD Projekt. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Night City, ένας ανοιχτός κόσμος που βρίσκεται στο σύμπαν του Cyberpunk. Οι παίκτες αναλαμβάνουν την προοπτική πρώτου προσώπου ενός προσαρμόσιμου μισθοφόρου γνωστού ως V, ο οποίος μπορεί να αποκτήσει δεξιότητες στο hacking και στο μηχάνημα με επιλογές για εκτεταμένη μάχη.

Το παιχνίδι αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το REDengine 4 από μια ομάδα περίπου 500 ατόμων, ξεπερνώντας τον αριθμό που δούλεψε στο προηγούμενο παιχνίδι του στούντιο The Witcher 3: Wild Hunt (2015). Το CD Projekt ξεκίνησε ένα νέο τμήμα στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και συνεργάστηκε με την Digital Scapes, Nvidia, QLOC και Jali Research για να βοηθήσει την παραγωγή. Ο δημιουργός του Cyberpunk Mike Pondsmith ήταν σύμβουλος και ο ηθοποιός Keanu Reeves, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το CD Projekt κυκλοφόρησε το Cyberpunk 2077 για PlayStation 4, Stadia, Windows και Xbox One στις 10 Δεκεμβρίου 2020, με τις εκδόσεις PlayStation 5 και Xbox Series X / S να προγραμματιστούν να ακολουθήσουν το 2021. Έλαβε έπαινο για την αφήγηση, τη ρύθμιση και τα γραφικά του, αν και ορισμένα από τα στοιχεία του παιχνιδιού έλαβαν μικτές απαντήσεις. Αντίθετα, επικρίθηκε ευρέως για σφάλματα, ιδιαίτερα στις εκδόσεις της κονσόλας που επίσης υπέφεραν από προβλήματα απόδοσης. Η Sony το κατάργησε από το PlayStation Store στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις