Η μόδα των χάκερς δυστυχώς δεν σταματάει ποτέ. Το νέο μότο των χάκερ είναι να καταφέρνουν και να μπαίνουν σε λογαριασμούς του messenger φίλων σας, και να προσπαθούν να σας αποσπάσουν χρήματα.

Ήδη στην Πάτρα μετράμε αρκετά τέτοια «χτυπήματα» και παραμένει άγνωστο αν κάποιοι την έχουν πατήσει. Συνήθως οι απατεώνες χάκερς εμφανίζονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την δικαιολογία πως «κάτι έπαθε η κάρτα τους» και…«πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει» ζητούν από τον φίλο ή την φίλη τους… τα στοιχεία και το pin της δικής τους κάρτας προκειμένου να …. πληρώσουν οι ίδιοι την οφειλή τους!

Στη συνέχεια η γνωστή Πατρινή επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φίλη της, η οποία εκείνη την ώρα προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει με το messenger της καθώς δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Δεν είχε φυσικά ιδέα πως ο χάκερ συνομιλούσε με την «κολλητή» της.

Απευθύνθηκε αμέσως στην Αστυνομία και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα πέραιτέρω. Μέχρι και αυτή την στιγμή το messenger της δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις