Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της Google, o Ακίρα Ιφουκούμπε γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1914, στο Κουσίρο της Ιαπωνίας, μέσα σε μια διακεκριμένη οικογένεια που οι ρίζες της φτάνουν τουλάχιστον μέχρι τον 7ο αιώνα.

Ως εφήβος, ο Ακίρα Ιφουκούμπε ήταν ένας παθιασμένος ακροατής των ευρωπαϊκών μουσικών κομματιών και φιλοδοξούσε να συνενώσει τη βαθιά ριζωμένη εθνική του ταυτότητα σε πρωτότυπες συνθέσεις, μια ιδέα που ενισχύθηκε περαιτέρω αφού άκουσε, σε ηλικία 14 ετών, το συναισθηματικό ορχηστρικό κομμάτι του Ρώσου συνθέτη, Ιγκόρ Στραβίνσκι, με τίτλο «The Rite of Spring» («Ιεροτελεστία της άνοιξης»).

Πάντως, το 1935, ο Ακίρα Ιφουκούμπε έφυγε από το σπίτι του για να σπουδάσει Δασοκομία στο Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο, όπου έγραψε την «Ιαπωνική Ραψωδία», το πρώτο του αρχικό ορχηστρικό κομμάτι.

Ύστερα από την ενασχόλησή του με τη Δασοκομία, ο Ακίρα Ιφουκούμπε επέλεξε να στραφεί ολοκληρωτικά στη μουσική και, το 1947, κυκλοφόρησε την πρώτη από τις πάνω από 250 συνθέσεις για ταινίες που έγραψε κατά τα επόμενα 50 χρόνια.

Μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του ήταν το 1954, όταν έγραψε τη μουσική της ταινίας «Godzilla» και, μάλιστα, για να πετύχει τον χαρακτηριστικό βρυχηθμό, ο Ακίρα Ιφουκούμπε πήρε ένα δερμάτινο γάντι καλυμμένο με ρητίνη και το έσυρε στη χαλαρή χορδή ενός κοντραμπάσου.

Ακόμα, ο Ακίρα Ιφουκούμπε διετέλεσε ως πρόεδρος του Μουσικού Κολεγίου του Τόκιο από το 1976 και δημοσίευσε ένα βιβλίο 1.000 σελίδων για τη θεωρία με τίτλο «Ενορχήστρωση».

Η ιαπωνική κυβέρνηση τίμησε τα επιτεύγματα της ζωής του συνθέτη εντάσσοντάς τον τόσο στο Τάγμα Πολιτισμού όσο και στο Τάγμα του Ιερού Θησαυρού.

Ο Ακίρα Ιφουκούμπε «έφυγε» από τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου 2006, σε ηλικία 91 ετών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις