Το θρυλικό πολεμικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πετάει ξανά μετά από 68 χρόνια, στον ουρανό της Ελλάδας, μετά την ανακατασκευή του για πτήσιμη κατάσταση, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ανακατασκευή του αεροπλάνου, για λογαριασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, χρηματοδότησε το Ίδρυμα «Ίκαρος».

Το διάσημο καταδιωκτικό αεροσκάφος της βρετανικής αεροπορίας ξεκίνησε την πορεία του από τη Μεγάλη Βρετανία, ανεφοδιάστηκε στη Γαλλία και ακολούθως στην Ιταλία και από το Μπρίντιζι προσγειώθηκε αρχικά στο αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας στην Κέρκυρα, στη συνέχεια στο αεροδρόμιο Άραξου και αργότερα έφτασε στο Τατόι.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το ανακατασκευασμένο Spitfire MJ755

Την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021, στις 16:43 το απόγευμα και μετά από μήνες αναμονής και σχεδιασμού, το ανακατασκευασμένο ιστορικό αεροσκάφους Supermarine Spitfire MJ755 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ολοκλήρωσε την εναέρια διαδρομή του από το αεροδρόμιο του Biggin Hill της Μεγάλης Βρετανίας και προσγειώθηκε ξανά στην Ελλάδα.

Το καταδιωκτικό που «κέρδισε» την Μάχη της Αγγλίας παρακολουθούσαν και δια ζώσης αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα που απεικονίζουν την εναέρια κυκλοφορία της Ελλάδας λάτρεις των ιστορικών αεροσκαφών σε όλη τη διαδρομή αφού δεν είναι πολλές οι φορές που η χώρα υποδέχεται ξανά έναν ιπτάμενο «βετεράνο» του Β’ Π.Π.

“Με χαρά υποδεχόμαστε το Spitfire MJ755 που έχει ήδη τύχει συγκινητικής υποδοχής από τους Έλληνες, ακόμη και στη διαδρομή του στον αέρα μέχρι εδώ! Επιτέλους θα χαρεί το θρυλικό καταδιωκτικό με σήματα της ελληνικής ΠΑ ο κόσμος που μας ρωτούσε πότε θα αφιχθεί. Ανυπομονούμε να …ακούσουν και να το δούν το Spitfire σε κάθε γωνία της Ελλάδας, νιώθουμε συγκινημένοι που στα χιλιάδες μηνύματα προσμονής του κοινού μπορούμε να απαντήσουμε: έφτασε!” ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος και νόμιμος εκπρόσωπος του Ιδρύματος “ΙΚΑΡΟΣ” που χρηματοδότησε την ανακατασκευή, Δημήτριος Κόλιας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις