Μόλις τέσσερις ημέρες μετά το πολύωρο «πάγωμα» του Facebook και του Instagram, νέα προβλήματα εντοπίστηκαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Παρασκευής (08.10.2021).

Πολλοί χρήστες ανά τον κόσμο αναφέρουν πως δεν φορτώνει η αρχική σελίδα του Instagram, ενώ υπάρχουν και -πολύ λιγότερες- αναφορές για προβλήματα στη σελίδα του Facebook.

Τα νέα προβλήματα στο Instagram παρουσιάζονται λίγα 24ώρα μετά το μεγάλο black out των social media της Facebook. Oλες τις πλατφόρμες του τεχνολογικού κολοσσού, Instagram, What’s App και Messenger «έπεσαν» για ώρες, με χρήστες σε όλο τον κόσμο να μην μπορούν να συνδεθούν.

Οι τεχνικοί της Facebook δημοσίευσαν μια επιστολή στην οποία περιγράφουν το είδος του προβλήματος που στοίχισε δισεκατομμύρια στον ιδρυτή της εταιρείας, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, αλλά και σοβαρές δυσλειτουργίες σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις. «Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε με το κρασάρισμα σε όλες μας τις πλατφόρμες» αναφέρουν οι τεχνικοί της Facebook, που σημειώνουν πως το τεχνικό πρόβλημα επηρέασε και τις εσωτερικές λειτουργίες της επιχείρησης.

«Οι τεχνικοί μας διαπίστωσαν πως αλλαγές διαμόρφωσης στη ραχοκοκαλιά των ρούτερ που ρυθμίζουν την κίνηση δικτύου μεταξύ των κέντρων δεδομένων μας προκάλεσε προβλήματα που διέκοψαν την επικοινωνία. Η διακοπή αυτή στην κίνηση δικτύου είχε ένα εφέ ντόμινο στον τρόπο που τα κέντρα δεδομένων επικοινωνούν, παγώνοντας έτσι τις υπηρεσίες μας», έγραφε η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις