Επίσκεψη στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Αμυνας πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της διεύθυνσης Προγραμμάτων F-35 του Department of Defense (DoD) των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΔΑΕΕ «σκοπός της επίσκεψης ήταν η πληροφοριακή ενημέρωση της Γενικής Δ/νσης σχετικά με το αεροσκάφος (Α/Φ) Joint Strike Fighter (F-35)».

Janes: Ένα ακόμα βήμα προς την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα

“Τα σχέδια της Ελλάδας για την απόκτηση του μαχητικού stealth 5ης γενιάς F-35 προχωρούν. Έγινε ένα ακόμα βήμα με την επίσκεψη ομάδας εργασίας που σχετίζεται με το πρόγραμμα στην χώρα”, αναφέρει το έγκυρο Janes.

Ο Αμερικανός πρέσβης στις ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ είχε προαναγγείλει σε ελληνικά μέσα την επίσκεψη της JPO (Joint Programme Οffice) της USAF αλλά και κλιμακίου της αρμόδιας επιτροπής για τους εξοπλισμούς SAF/IA (Secretary of the Air Force-International Affairs) της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι Αμερικανοί παρουσίασαν το προηγμένο μαχητικό στην νέα ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πάιατ, η επίσκεψη έχει σκοπό την προώθηση του ελληνικού σχεδίου απόκτησης των F-35 στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου εκσυγχρονισμού της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

“Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με το πιο σημαντικό, που είναι ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μέρος του προγράμματος των F-35. Πιστεύω ότι αυτό έχει γίνει απολύτως κατανοητό από την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά και από την αμερικανική κυβέρνηση. Αυτά τα ακούτε όχι μόνο από εμένα αλλά και από κορυφαίους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ”, είχε δηλώσει ο Πάιατ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις