Το «δεξί χέρι» του Έλον Μασκ προτού αναλάβει τη διεύθυνση του «οικογενειακού γραφείου» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες χρηματοοικονομικών όπως οι Goldman Sachs, Merrill Lynch και Morgan Stanley.

Μπορεί οι περισσότεροι να μην τον γνωρίζουν αφού ο ίδιος έχει επιλέξει να παραμείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, παρόλα αυτά, είναι ο άνθρωπος που συμβουλεύεται ο Έλον Μασκ σε κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Ο λόγος για τον Τζάρεντ Μπίρκαλ, «το δεξί χέρι» του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη. Εδώ και 6 χρόνια, διαχειρίζεται με επιτυχία την αμύθητη περιουσία του διάσημου Mr. Tesla.

Το 2016, ο Μασκ προσέλαβε τον Μπίρκαλ για να διαχειριστεί τα οικονομικά του. Σήμερα, ο 47χρονος πατέρας πέντε παιδιών, εξακολουθεί να εργάζεται από το ταπεινό του γραφείο σε ένα 8όροφο κτίριο στο Όστιν και καθήκον του είναι να προσέχει τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του αφεντικού του.

Έχει με λίγα λόγια, αναλάβει τη διεύθυνση του Excession, του «οικογενειακού γραφείου» του Μασκ. Παράλληλα, είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Neuralink καθώς και διευθυντής της εταιρείας κατασκευής σηράγγων Boring Company.

Ο Μπίρκαλ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ στο Πρόβο της Γιούτα το 1999. Αμέσως μόλις έλαβε το πτυχίο του, έπιασε δουλειά ως οικονομικός αναλυτής, στην Goldman Sachs. Σύμφωνα με τη DailyMail, από το 2000 έως και το 2010, υπήρξε στέλεχος της Merrill Lynch, από όπου ωστόσο, απολύθηκε εξαιτίας κινήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης λόγω της «αποστολής αλληλογραφίας σε πελάτη χωρίς την έγκριση της διοίκησης».

Παρόλα αυτά, δεν πέρασε ούτε ένας μήνας και ο Μπίρκαλ άρχισε να εργάζεται στην Morgan Stanley ως διαχειριστής κεφαλαίων. Αποχώρησε από την τράπεζα ύστερα από έξι χρόνια για να εργαστεί στο «οικογενειακό γραφείο» του Έλον Μασκ. Ο μισθός του παραμένει ωστόσο, ακόμη και σήμερα, επτασφράγιστο μυστικό. Το 2019 ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι η εταιρία Excession λειτουργεί πρακτικά με «δύο ανθρώπους». Ο ένας είναι ο Μπίρτσαλ. Δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του δεύτερου συνεργάτη του.

Σήμερα, ο 47χρονος Μπίρκαλ, η σύζυγός του Λάουρα και τα πέντε παιδιά τους, ζουν σε ένα πολυτελές ακίνητο αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων, στο προάστιο Ντέστινι Χιλς, δυτικά του Όστιν. Η υπερπολυτελής έπαυλη διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, τεράστιο σαλόνι, γήπεδα, πισίνα καθώς και γκαράζ με 12 θέσεις στάθμευσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις