Η Lincoln για να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσίασε το concept, L100. Πριν 100 χρόνια είχε κυκλοφορήσει το Model L.

To νέο L100  λιμουζίνα έξι μέτρων, με υψηλό αεροδυναμικό συντελεστή και, dark design. Για παράδειγμα το αγαλματίδιο του greyhound που αποτελεί σύμβολό της, δεν το έχει τοποθετήσει στο κέντρο του καπό μπροστά, αλλά κάτω από την τεράστια γυάλινη επιφάνεια που αποτελεί το εμπρός παρμπρίζ. Oλόκληρο το εμπρός τμήμα είναι μια  γυάλινη επφάνεια.

Αντίθετα ανοίγει όλο το πίσω μέρος  Η είσοδος στο Lincoln L100 Concept γίνεται από δύο μεγάλες πόρτες που ανοίγουν ανάποδα από τις κανονικές, με άξονα πιο πίσω και από τους πίσω τροχούς. Μαζί τους ανοίγει και ο ουρανός του concept ώστε να μοιάζει με ένα μαύρο λουλούδι που ανθίζει ή με κάποιο διαστημικό τέρας όπως γράφει στο topgear

Οθόνη για πάτωμα και έλλειψη τιμονιού

Η Lincoln τοποθέτησε μια μεγάλη οθόνη στο δάπεδο.  Συγχρονίζεται με τους χαλαρωτικούς ήχους και τις υπόλοιπες οθόνες του αυτοκινήτου και μπορεί να προβάλει χαλαρωτικές εικόνες ή άλλες που θα επιλέξει ο επιβάτης καθώς στο μέλλον έξω θα υπάρχει ξηρασία και πιθανώς απόλυτη κλιματική καταστροφή κάτι που προιωνίζουν και τα στοιχεία των γραφικών που επέλεξε να παρουσιάσει η εταιρεία.

Τιμόνι δεν υπάρχει καθώς το αυτοκίνητο θα είναι πλήρως αυτόνομο, ενώ για να του χαράξεις πορεία πάνω στο GPS υπάρχει ένα περίτεχνα σχεδιασμένο γυάλινο αφαιρετικό αυτοκίνητο το οποίο το σέρνεις προς τα εκεί που θέλεις να πας.

Η διάταξη των καθισμάτων είναι τέτοια που επιτρέπει να μετατραπεί σε ένα σαλονάκι τεσσάρων ατόμων, ενώ τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό για κινητήρες, κιβώτια και άλλα αυτοκινητικά στοιχεία. Η μοναδική λεπτομέρεια που θα μπορούσες να συναντήσεις και σε κάποια περιγραφή κανονικού αυτοκινήτου, είναι αυτή που σχετίζεται με τους τροχούς. Δεν είναι εμφανείς αλλά κρυμμένοι πίσω από μεγάλες επιφάνειες που απεικονίζουν με μπάρες το επίπεδο φόρτισης.

Ένα αν μη τι άλλο δυστοπικό μέλλον και για τα αυτοκίνητα. Ας ελπίσουμε να διαψευστούν.

Δείτε βίντεο με το Lincoln L100 Concept:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις