Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η εταιρεία που φέρει πλέον το όνομα DeLorean ετοιμάζει την κυκλοφορία ενός πολυαναμενόμενου ηλεκτρικού της οχήματος, με τις χαρακτηριστικές πόρτες – φτερά του αρχικού μοντέλου.


Η DeLorean Motor Company αποκάλυψε νέες φωτογραφίες και λεπτομέρειες σχετικά με το Alpha5. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο – το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Φεβρουάριο – θα είναι περιορισμένης παραγωγής η οποία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2024.


«Το Alpha5 αντιπροσωπεύει τα τελευταία 40 χρόνια της DeLorean», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ Τρόι Μπιτζ. «Υπήρχε αυτή η τεράστια ευθύνη να βεβαιωθούμε ότι τιμήσαμε την ιστορία της μάρκας DeLorean, αλλά μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για την επιμέλεια του μέλλοντός της… Νομίζω ότι κάναμε και τα δύο με το Alpha5».

Δεν είναι η ίδια εταιρεία πίσω από το αρχικό αυτοκίνητο λόγω της θλιβερής υπόθεσης του Τζον Ντελόριαν

Παρά το όνομά της, η DeLorean Motor Company πίσω από το Alpha5 δεν είναι η ίδια DeLorean Motor Company του Τζον Ντελοριαν του ρουμανοαμερικανού οραματιστή (Ντελορεάνου το όνομα του παππού του) που έφερε στον κόσμο το DMC DeLorean το 1981, αλλά απαρτίζεται από ένα επενδυτικό σχήμα.

Η εταιρεία DeLorean Motor Company της ομώνυμης οικογένειας με επικεφαλής τον Τζον ΝτεΛόριαν παρήγαγε μόνο περίπου 9.000 αυτοκίνητα στο εργοστάσιό της στη Βόρεια Ιρλανδία όπυ αφού άντλησε τεράστια κρατικά δάνεια και χρεοκόπησε το 1982 αφήνοντας εκατοντάδες ανέργους, πριν καν το πρώτο Back To The Future φτάσει στις κινηματογραφικές αίθουσες…  Εκείνος μάλιστα καυτηγορήθηκε ότι καταχράστηκε χρήματα, συνελήφθη από το FBI για υπόθεση ναρκωτικών και πέθανε εν τέλει φτωχός. Η νέα εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την οικογένεια ενώ το παλιό αυτοκίνητο είχε προβλήματα ασφαλείας κυρίως με τις πόρτες πελαργού που σε περίπτωση τρακαρίσματος εγκλώβιζαν τους επιβάτες στο εσωτερικό του οχήματος. Παρόλα αυτά στην θρυλική σειρά ταινιών το Delorean ήταν το εμβληματικό αυτοκίνητο των ονείρων μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις