Η νέα γενιά κονσολών της Microsoft ξεκίνησε με διαφορετικό πλάνο, με τον αμερικανικό κολοσσό να προσφέρει στην gaming αγορά, όχι μία, αλλά δύο διαφορετικές κονσόλες, το ισχυρότερο Xbox Series X και το μικρότερο και πιο προσιτό Xbox Series S, όμως στο πλάνο της εταιρείας υπήρχε και το τρίτο, ακόμη πιο οικονομικό μοντέλο, το λεγόμενο ‘Project Keystone’.

Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, μια φωτογραφία του εν λόγω Xbox είχε βγει στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, τον Phil Spencer. Ο ίδιος τώρα επιβεβαίωσε πως η εταιρία ακόμη δουλεύει πάνω σε αυτό το project, αλλά υπάρχει λόγος που δεν το έχει κυκλοφορήσει ακόμη: η τιμή.

Η Microsoft θέλει η πιο φτηνή κονσόλα, η οποία δε θα έχει ισχυρά specs, αλλά θα παίζει παιχνίδια μόνο μέσω streaming τεχνολογίας, να στοιχίζει κάτω από $129 ή ακόμα και $99, μαζί με το χειριστήριο.

Μιλώντας, λοιπόν, στο The Verge, ο Spencer δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η κονσόλα που φτιάξαμε και που πλέον ο κόσμος έχει δει, το Keystone, ήταν πιο ακριβή από ό,τι θέλαμε να είναι, με το hardware που είχαμε μέσα. Έτσι, τελικά αποφασίσαμε να εστιάσουμε τις προσπάθειες της ομάδας αυτής στη δημιουργία της streaming εφαρμογής για τις Smart TVs.

Με το Keystone, εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε στην τιμή και το πώς μπορούμε να την φτάσουμε στο σωστό επίπεδο. Ωστόσο, όταν έχουμε το Series S στα $299, που κατά τη διάρκεια των εορτών θα το δείτε και με κάποια έκπτωση, και όταν προφανώς έχουμε το Series X υψηλότερα, νομίζω ότι για να έχει νόημα ένα αποκλειστικά streaming Xbox, η διαφορά τιμής με το S πρέπει να είναι αρκετά σημαντική.

Δε θέλω να ανακοινώσω κάποια συγκεκριμένη τιμολόγηση, αλλά νομίζω ότι πρέπει να είναι λιγότερο από $129, στα $99 ή κάπου εκεί, για να έχει νόημα. Απλά δεν είχαμε φτάσει εκεί. Δεν ήμασταν εκεί μαζί με το χειριστήριο”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις