Εκατοντάδες εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την Twitter Inc μετά το τελεσίγραφο του Έλον Μασκ που επιβάλλει στους διασωθέντες του πρώτου κύματος μαζικών απολύσεων να συμφωνήσουν σε άνευ όρων απασχόληση, διαφορετικά να αποχωρήσουν. Η προθεσμία για να κλικάρουν στο κουτάκι «αποδέχομαι» έληγε χθες το απόγευμα.

Δυόμισι εβδομάδες αφότου αγοράστηκε από τον Μασκ, το Twitter αγκομαχά και οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τεχνολογικά θέματα διερωτώνται «εάν θα καταφέρει να βγάλει το Σαββατοκύριακο», το οποίο συμπίπτει χρονικά με την έναρξη του Μουντιάλ.

Αργά το βράδυ, ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις παραιτήσεις και πρόσθεσε: «Θα μείνουν οι καλύτεροι. Μόλις σπάσαμε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών χρήσης», πρόσθεσε. Συνόδευσε, δε, τις αναρτήσεις του με μία πειρατική σημαία και ένα meme που αναπαριστά φιγούρα με κεφάλι πουλιού, το σήμα του Twitter, μπροστά σε τάφο με το σήμα της πλατφόρμας.

Χθες βράδυ, η Twitter Inc προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν προσωρινά κλειστά και θα απαγορεύεται κάθε πρόσβαση. «Τα γραφεία θα ξανανοίξουν στις 21 Νοεμβρίου. Ευχαριστούμε για την ευελιξία σας», πληροφορούσε εσωτερικό μήνυμα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις