Έλον Μασκ: Είχε δεχθεί αγωγή για τα για tweets που είχε κάνει, τα οποία σύμφωνα με επενδυτές λόγω του περιεχομένου τους προκάλεσαν ζημιά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Το γεγονός ότι τουιτάρω κάτι δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι το πιστεύουν ή ότι θα ενεργήσουν ανάλογα», είπε στους ενόρκους.

Μετά από λιγότερο από δύο ώρες διαβουλεύσεων που ολοκλήρωσαν μια δίκη τριών εβδομάδων, οι ένορκοι στο Σαν Φρανσίσκο αποφάνθηκαν την Παρασκευή ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δεν εξαπάτησε τους επενδυτές με δύο tweets που δημοσιεύτηκαν τον Αύγουστο του 2018 σχετικά με εξαγορά της Tesla που τελικά δεν έγινε ποτέ.

Ο Μασκ είχε γράψει στο Twitter στις 7 Αυγούστου του 2018:

«Σκέφτομαι να ιδιωτικοποιήσω την Tesla με 420 δολάρια (εννοούσε την τιμή εξαγοράς της κάθε μετοχής). Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη».

Οι αναρτήσεις προκάλεσαν άνοδο των μετοχών της εταιρείας επί 10 ημέρες πριν υποχωρήσουν, αφού ο Μασκ εγκατέλειψε το πρότζεκτ.

Η απόφαση σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για τον Μασκ, ο οποίος είναι μπλεγμένος σε πολλές δικαστικές υποθέσεις ως αποτέλεσμα μηνύσεων. Σε όλες τις περιπτώσεις έχει αρνηθεί ότι είναι ένοχος με κάποιο τρόπο και υπεραμύνεται του δικαιώματός του να μπορεί να κάνει ελεύθερα tweets.

Για την εν λόγω υπόθεση ο δισεκατομμυριούχος κατέθεσε ότι τα tweets του ήταν ένας δημοκρατικός τρόπος επικοινωνίας και δεν επηρεάζουν πάντα τη μετοχή της Tesla με τον τρόπο που περίμενε.

«Δόξα τω Θεώ, η σοφία του λαού επικράτησε!» έγραψε ο Μασκ στο Twitter μετά την ετυμηγορία. «Εκτιμώ βαθύτατα την ομόφωνη διαπίστωση της αθωότητας των ενόρκων στην υπόθεση της εξαγοράς της Tesla 420 από ιδιωτική εταιρεία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις