Τη νέα στολή των αστροναυτών για την αποστολή στη Σελήνη παρουσίασε η NASA. Η διαστημική στολή σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Axiom Space και διαφέροει πολύ από τις λευκές στολές που φορούσαν οι αστροναύτες του 20ού αιώνα.

Η στολή είναι μαύρη με μπλε και πορτοκαλί λεπτομέρειες. Ωστόσο, όπως έγραψε σε δελτίο Τύπου η Axiom Space, διαθέτει ένα επιπλέον στρώμα που φέρει τα χρώματα και το λογότυπο της εταιρείας.

Οι διαστημικές στολές είναι συνήθως λευκές, «για να αντανακλούν τη θερμότητα και να προστατεύουν τους αστροναύτες από ακραίες υψηλές θερμοκρασίες». Η συγκεκριμένη είναι για τους αστροναύτες που θα εργάζονται στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

Η νέα στολή επιτρέπει μεγαλύτερο εύρος κινήσεων και ευελιξία και ο σχεδιασμός της ανταποκρίνεται σε τουλάχιστον 90% του ανδρικού και γυναικείου πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη NASA. Η Axiom Space θα αναπτύξει, θα πιστοποιήσει και θα παράγει τις διαστημικές στολές και θα «δοκιμάσει τη στολή σε διαστημικό περιβάλλον πριν από την αποστολή».

Επίσης, οι μπότες έχουν ενισχυθεί με επιπλέον μόνωση για να κρατούν τα πόδια των αστροναυτών ζεστά καθώς εργάζονται σε παγωμένες περιοχές του φεγγαριού που δεν βλέπουν ποτέ το φως του ήλιου.

Η NASA προορίζει τη χρήση της στολής αυτής για το πρόγραμμα Artemis, κατά το οποίο οι αστροναύτες θα σταλούν στο φεγγάρι αργότερα αυτή τη δεκαετία.

«Η συνεργασία της NASA με την Axiom είναι κρίσιμη για την προσγείωση αστροναυτών στη Σελήνη και τη συνέχιση της αμερικανικής ηγεσίας στο διάστημα» δήλωσε ο επικεφαλής της NASA, Μπιλ Νέλσον.

Και προσέθεσε: «Βασιζόμενοι στην πολυετή έρευνα και τεχνογνωσία της NASA, οι διαστημικές στολές επόμενης γενιάς της Axiom όχι μόνο θα επιτρέψουν στην πρώτη γυναίκα να περπατήσει στη Σελήνη, αλλά θα ανοίξουν επίσης ευκαιρίες για περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τη Σελήνη από ποτέ άλλοτε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις