Δεν αρκεί μόνο να απολαμβάνετε το φαγητό για να θεωρηθείτε ειδικός σε αυτό, αλλά να γνωρίζετε τα καλύτερα κομμάτια του κρέατος, να ξεχωρίζετε το προσούτο από το καρπάτσιο και τι κρασί ταιριάζει με το γεύμα σας, σύμφωνα με έρευνα.
Ένας αληθινός γευσιγνώστης φαίνεται πως είναι κάτι πολύ παραπάνω από το να δοκιμάζει νέες γεύσεις και να απολαμβάνει το φαγητό, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Zomato UK σε 2 χιλιάδες ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 4 στους 10 ενήλικες στη Μεγάλη Βρετανία θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικούς επί της γεύσης, ενώ το 55% απάντησε ότι το φαγητό είναι μια από τις πιο σημαντικές πλευρές της ζωής. Το 43% δήλωσε ότι οι πραγματικοί γευσιγνώστες ξέρουν όλα τα καλά εστιατόρια, ενώ το 35% πιστεύει ότι οι ειδικοί της γεύσης χρησιμοποιούν με αυτοπεποίθηση όρους όπως καρπάτσιο, προσούτο και τερίν σε μια κουβέντα για φαγητό.
Ακόμη, ένας γευσιγνώστης γνωρίζει ποια είναι τα καλά κομμάτια του κρέατος και ποιο κρασί ταιριάζει καλύτερα με το φαγητό, ενώ όποτε επιστρέφει από ένα εστιατόριο, πάντοτε κάνει κριτική.
Σύμφωνα με την Kimberly Hurd που διεξήγαγε την έρευνα, το γεγονός ότι είναι εύκολο πλέον να βρούμε νέα και ανεξάρτητα εστιατόρια με φαγητό από όλο τον κόσμο, κάνει πολύ κόσμο να πειραματίζεται και να δοκιμάζει συνεχώς. 
Σύμφωνα με το 15% των ερωτηθέντων, ένας γευσιγνώστης θα σνόμπαρε τα εστιατόρια-αλυσίδες με το φόβο ότι θα φάει ένα κακό γεύμα, επιλέγοντας να στηρίξει ανεξάρτητα και τοπικά εστιατόρια. Ακόμη, θα γνώριζε τα κρυμμένα «διαμάντια» όσον αφορά τα μέρη για φαγητό, ενώ όταν ανοίγει το μενού, δεν φοβάται να παραγγείλει κάτι καινούργιο.
Τέλος, το 41% δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του να τρώει έξω παίζει ρόλο στο να αποκτήσει κανείς γνώσεις ειδικού, ενώ το 32% δήλωσε ότι τους αξίζει ο τίτλος του γευσιγνώστη, αφού προτιμούν να τρώνε σε εστιατόρια με τοπικά φαγητά, από το να φάνε στο πόδι σε fast food.
Ιδού και τα 20 σημεία που αποδεικνύουν αν κάποιος είναι πραγματικός γευσιγνώστης
1. Γνωρίζει τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης
2. Διαλέγει τα καλύτερα κομμάτια του κρέατος
3. Έχει φρέσκα βότανα και μπαχαρικά στα ντουλάπια του
4. Συστήνει εστιατόρια που δεν γνωρίζουν πολλοί
5. Ξοδεύει όλα του τα χρήματα σε φαγητό και δείπνο
6. Διαβάζει food blogs και κριτικές
7. Γνωρίζει τα ονόματα μεγάλων σεφ και πού εργάζεται ο καθένας
8. Δεν τρώει σε εστιατόρια αλυσίδες
9. Χρησιμοποιεί γαστριμαργικούς όρους με αυτοπεποίθηση
10. Ξέρει ποιο κρασί ταιριάζει με το γεύμα του
11. Ξέρει να φτιάχνει κάθε είδους σάλτσα από το μηδέν
12. Καταλαβαίνει τι δεν πάει καλά με ένα γεύμα, δοκιμάζοντάς το
13. Ζητάει από τον κρεοπώλη να του ετοιμάσει το κρέας με συγκεκριμένο τρόπο
14. Κάνει συχνά συγκεντρώσεις για φαγητό στο σπίτι του
15. Ξέρει τη διαδικασία ετοιμασίας συγκεκριμένων τροφών και φαγητών
16. Ψωνίζει τοπικά, βιολογικά προϊόντα
17. Γνωρίζει τη διατροφική αξία του φαγητού που γεύεται
18. Παραπονιέται στο προσωπικό ενός εστιατορίου
19. Προσπαθεί να τρώει σε διαφορετικά εστιατόρια
20. Επιδιώκει να μιλήσει στον σεφ μετά από ένα καλό γεύμα
Πηγή: www.clickatlife.gr