Οι γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή μετά τα 40 τους, συμπεραίνει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Medicine.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν μια ομάδα γυναικών από 40 έως 100 ετών, με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Οι μισές από τις συμμετέχουσες είπαν πως ήταν πιο ενεργές (-)ουαλικά και οι περισσότερες από αυτές ήταν πως ένιωθαν ερωτική διέγερση και μπορούσαν να φτάσουν σε (-)ό στη διάρκεια του (-) ακόμη και μετά την ηλικία των 80 ετών.

Επιπλέον, ανάμεσα στις (-)ουαλικά ενεργές γυναίκες εκείνες που ήταν κάτω των 55 ή πάνω των 80 ήταν αυτές που ανέφεραν σε μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίηση από την ικανότητά τους να φτάσουν σε (-)ό. “Με ξάφνιασε το πόσοι άνθρωποι ήταν εντελώς ικανοποιημένοι μετά την ηλικία των 80 ετών”, είπε η ερευνήτρια Elizabeth Barrett-Connor.

Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν η πρώτη αυτού του μεγέθους (1.303 γυναίκες) που εστίασε στην ερωτική ζωή αποκλειστικά υγιών γυναικών, σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες που είχαν επικεντρωθεί στη μελέτη γυναικών με (-)ουαλική δυσλειτουργία ή που προσπαθούσαν να ελέγξουν την επίδραση της ορμονικής θεραπείας στην ερωτική ζωή των γυναικών, επισήμανε η Barrett-Connor.

Ωστόσο, καθώς η έρευνα έδειξε παράλληλα πως οι γυναίκες τείνουν να επιθυμούν λιγότερο (-) και να μειώνεται η (-)ουαλική τους δραστηριότητα καθώς μεγαλώνουν, τα νέα ευρήματα, πως οι γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή καθώς περνούν τα χρόνια, μπορεί να έχουν δύο πιθανές εξηγήσεις.

“Μπορεί οι γυναίκες που δεν είναι (-)ουαλικά ενεργές να έχουν λάβει ερωτική ευχαρίστηση μέσω αγγιγμάτων, χαδιών και οικειότητας που έχει αναπτυχθεί στη διάρκεια μιας πολύχρονης σχέσης”, λέει η Barrett-Connor. Η άλλη εξήγηση είναι πως κάποιες μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που δεν έχουν πια στενές επαφές με το σύντροφό τους είναι απόλυτα ευχαριστημένες σχετικά με αυτό.

*πηγή: iatrikanea.gr