Έμφαση στις καλές πρώτες ύλες και ζεστή ατμόσφαιρα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που αναζητάς όταν επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο. Και όλα αυτά στον κουκλίστικο ρετρό χώρο του Ανθού, σε ένα παλιό μπακάλικο του 1970 στην Καλλιθέα, όπου βρισκόταν το “Μαγέρικο της Νάγιας”.

Μικρό μαγαζί με μεγάλη ιστορία και έναν ιδιαίτερα διακοσμημένο χώρο όπου δεσπόζουν παλιά αντικείμενα, πίνακες, μεταλλικά τραπέζια και «βιομηχανικά φωτιστικά» – στοιχεία που συνθέτουν ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο.

Ο Γιώργος Γεράρδος, σεφ και ιδιοκτήτης, παρέα με την ομάδα του προσφέρει καθημερινά απολαυστικές δημιουργίες με γνώμονα την παράδοση και την εντοπιότητα των υλικών. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, όλα τα υλικά είναι ντόπια με ονομασία προέλευσης ενώ το μενού είναι πλήρως εποχιακό με κύριους πρωταγωνιστές φρούτα και λαχανικά της κάθε εποχής.

Το μεράκι και το πάθος για καλό φαγητό αναγνωρίστηκε από το αθηναϊκό κοινό το οποίο αγκαλιάζει και ακολουθεί, όλα αυτά τα χρόνια, τις γαστρονομικές διαδρομές του Ανθού. Για τρίτη χρονιά, ο Γιώργος και η ομάδα του συνεχίζουν να σερβίρουν με την ίδια όρεξη νόστιμα σπιτικά πιάτα σε προσιτές τιμές.

Φέτος, το ανανεωμένο μενού του Ανθού συνδυάζει την παράδοση με τις νέες τάσεις της γαστρονομικής σκηνής. Σαλάτες με αγαπημένα φρούτα της εποχής, ορεκτικά σε χαμηλές τιμές και κυρίως πιάτα που συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα μέσα από παραδοσιακές και κλασικές συνταγές! Μπουρεκάκια φέτας με σάλτσα ροδάκινο και μαύρο σουσάμι, βουβαλίσια μπιφτεκάκια που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Ανθού, χωριάτικες ταλιατέλες με Κασιώτικη σιτάκα με καραμελωμένα κρεμμύδια είναι μερικά από τα best seller του εστιατορίου, που επιβεβαιώνουν παράλληλα και την αγαπημένη συνήθεια του σεφ να δίνει στις κλασικές συνταγές μια αλλιώτικη νότα.

Από ένα πλούσιο και ολοκληρωμένο γεύμα δεν θα μπορούσε να λείψει ένα ιδιαίτερο γλυκό. Οι πλούσιες επιλογές του εστιατορίου καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις των πελατών και δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο… Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το αγαπημένο μας γλυκό με την πλούσια και αυθεντική γεύση, κάνει τη παρουσία του μέσα από τέσσερις συγκλονιστικούς γευστικούς συνδυασμούς. Ο Μπακλαβάς με Μακεδονικό Χαλβά, αμύγδαλα και σιρόπι πορτοκάλι αποτελεί ένα παραδοσιακό γλυκό συνοδευόμενο από τις έξτρα πινελιές του Γιώργου, τα Μπουρεκάκια Μακεδονικού Χαλβά Κακάο με λιωμένη σοκολάτα ικανοποιούν τους λάτρεις της σοκολάτας ενώ η τριμμένη Μηλόπιτα με Μακεδονικό Χαλβά και το Cheesecake λεμόνι με βάση Μακεδονικού Χαλβά είναι δύο ακόμα επιλογές που έρχονται να καλύψουν τα γούστα και των πιο απαιτητικών.

Ανακάλυψε κι εσύ τα «μυστικά» και την ιστορία που κρύβει ο Ανθός και απόλαυσε τις ξεχωριστές γεύσεις του μέσα από συνταγές εμπνευσμένες κυρίως από τη παράδοση του τόπου μας.

Πηγή: athinorama.gr