Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα για όλους. Δοκιμάστε να την φτιάξετε στο σπίτι και πάρτε την μαζί στην δουλειά σας και απολαύστε σαλάτα με τόνο και ρύζι μπασμάτι.

Μερίδες: 4

Υλικά:

400 Γραμμ. τόνο σε νερό κονσέρβα.
500 Γραμμ. ρύζι μπασμάτι.
25 Ελιές διάφορες.χωρίς κουκούτσι
2 Μαρούλια ψιλοκομμένα.
2 Ντομάτες κομμένες κυδωνάτες ψηλές.
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 κουταλιές Άνηθο ή Μάραθο.
2 Λεμόνια τον χυμό τους.
1 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο.
Αλάτι – πιπέρι.
1 Κουταλιά ψιλοκομμένο Δυόσμο φρέσκο.

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε το ρύζι σπυρωτό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στραγγίζουμε τον τόνο από τα νερά του και τον κόβουμε με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια.

Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τον τόνο τις ελιές. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκομμένα τα λαχανικά, και το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε τον χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο (λαδολέμονο) και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε και τον χυμό από ένα μοσχολέμονο.

Καλή σας όρεξη.

Μία συνταγή του σεφ Σπύρου Γιαννιώτη