Διευκρινίσεις Μιχαηλίδου για το επίδομα γέννας: 2.000 ευρώ, εξετάζονται κριτήρια

Διευκρινίσεις Μιχαηλίδου για το επίδομα γέννας: 2.000 ευρώ, εξετάζονται κριτήρια

Διευκρινίσεις για το επίδομα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για κάθε γέννηση, έδωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, λέγοντας πως θα είναι 2.000 ευρώ και θα δοθεί από του χρόνου για κάθε γέννα.

"Όλοι παίρνουν τα 2000 ευρώ, καθώς τα πρώτα έξοδα της γέννας είναι αποτρεπτικά για την οικογένεια" ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου, προσθέτοντας όμως πως "εξετάζουμε να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να διασφαλίσουμε την αίσθηση δικαίου".

Είπε πως, ήταν λάθος η ερμηνεία πως το επίδομα θα αφορά γυναίκες κάτω των 30 ετών και μόνο.

"Είπαμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να κάνει οικογένεια, χρειάζεται να δώσουμε έξτρα κίνητρα, τα οποία και εξετάζουμε" ανέφερε.

Ένα άλλο οριζόντιο μέτρο, για βοήθεια των οικογενειών, είναι - όπως ανέφερε - τα 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί.

Δεσμεύτηκε πως θα διατηρηθούν όλα τα υφιστάμενα επιδόματα, όπως το επίδομα ενοικίου.

"Διατηρούνται τα επιδόματα και ενισχύονται, διότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κοινωνική ατζέντα και κοινωνική πολιτική".

Επίσης, ανέφερε πως η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων επιδομάτων, "ώστε να ξέρουμε πόσα επιδόματα παίρνει ο καθένας και να μην μείνει κανένας πολίτης που έχει ανάγκη, χωρίς επίδομα".

Σημειώνεται πως ήδη δίνεται επίδομα παιδιού κάθε δίμηνο σε πάνω από 900.000 οικογένειες.

Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς η κ. Μιχαηλίδου, εξέφρασε ικανοποίηση καθώς 27.000 περισσότεροι πολίτες πήραν φέτος voucher και δεσμεύτηκε πως από του χρόνου κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών. 

"Για πρώτη φορά δεν μένει κανένας εκτός" τόνισε.