Ο σπαραγμός μιας μητέρας σε ένα κλικ...

Ο σπαραγμός μιας μητέρας σε ένα κλικ...

Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή (ειδικά για το παιδί σου) είναι πιο δυνατό από οποιονδήποτε φόβο...

Ο φωτογράφος του Reuters, Χοσέ Λουίς Γκονζέλες, κατάφερε με ένα μόνο κλικ να αποτυπώσει όλη την αγωνία και τον σπαραγμό μιας μητέρας, η οποία προσπαθεί να περάσει τα αμερικανο-μεξικά σύνορα για μία καλύτερη ζωή μακριά από τη βία και την απελπισία της Γουατεμάλας.

Η Ledy Pérez, γραπωμένη από το μικρό σώμα του εξάχρονου γιου της, κοιτά ικευτευτικά έναν άγνωστο ένοπλο φρουρό,εκλιπαρώντας να την αφήσουν να περάσει τα σύνερα

«Μην τους αφήσετε να με στείλουν πίσω. Θέλω μόνο μία καλύτερη ζωή για το γιο μου», επαναλαμβάνει στους συνοριακούς φρουρούς.

Περιγράφοντας τη σκηνή, ο ίδιος ο φωτογράφος είπε πως κατά τη διάρκεια των εννέα εκείνων λεπτών, δεν υπήρξε κάποια αψιμαχία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον συνοριοφύλακα να του δηλώνει πως εκτελεί εντολές.

Σύμφωνα με τον Γκονζάλες, η γυναίκα παρά τη συναισθηματική της φόρτιση, δεν πτοήθηκε: Όταν κάποια στιγμή οι συνοριοφύλακες έστρεψαν το βλέμμα αλλού, άρπαξε το γιο της και έτρεξαν προς το σύνορο, πατώντας σε αμερικανικό έδαφος, όπου και συνελήφθησαν από την αμερικανική υπηρεσία Συνόρων (CBP).