Σάνα Μάριν Φινλανδία: Νέος αέρας στην πολιτική της Φινλανδίας

Σάνα Μάριν Φινλανδία: Νέος αέρας στην πολιτική της Φινλανδίας

Σάνα Μάριν Φινλανδία: Νέο αίμα στην πολιτική της Φινλανδίας. Η νέα πρωθυπουργός Σάνα Μάριν σπάει όλα τα ηλικιακά όρια με 3 κορυφαίες υπουργούς της.

Σάνα Μάριν Φινλανδία: Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε το διορισμό της νεαρότερης πρωθυπουργού στον κόσμο. Η 34χρονη Σάνα Μάριν του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος διορίστηκε πρωθυπουργός της Φινλανδίας με 99 ψήφους υπέρ, έναντι 70 κατά, με απουσία 30 βουλευτών που απουσίαζαν, σε σύνολο 200 μελών του κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Άντι Ρίνε παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, το οποίο μετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του πρωθυπουργού λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων.Ως υπουργός Παιδείας διορίστηκε η Λι Σίγκριντ Άντερσον που είναι 32 ετών. Γεννήθηκε το 1987 και είναι η ηγέτης της Αριστερής Συμμαχίας. Είναι υπουργός Παιδείας από τον Ιούνιο του 2019.

Την ίδια χρονιά με την Λι Σίγκριντ Άντερσον γεννήθηκε και η υπουργός Οικονομικών Κάτρι Μπίτα Ιλόνα Κουλμούνι. Και αυτή είναι ηγέτης του κόμματος του Κέντρου. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2015 και είναι και εκείνη υπουργός από τον Ιούνιο του 2019. Η τέταρτη της παρέας είναι συνομήλικη με την πρωθυπουργό της χώρας.

Η 34χρονη Μαρία Καρολίνα Οχισάλο γεννήθηκε το 1985 και είναι η υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης από τον Ιούνιο. Και αυτή ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων.

Και οι τέσσερις δείχνουν ότι φυσάει άλλος αέρας στην πολιτική στην Φινλανδία και νέο αίμα μπαίνει στην κυβέρνηση και γενικότερα στα κόμματα. Αυτό που μένει να αποδείξουν είναι ότι είναι αποτελεσματικές για τον λαό τους.