Καφές και γυναίκες: Ποιες είναι οι προτιμήσεις των γυναικών;

Καφές: Ποιες είναι οι προτιμήσεις των γυναικών σε σχέση με τους άντρες;

Ποιος καταναλώνει περισσότερο καφέ την ημέρα; Ποιος προσθέτει περισσότερα γλυκαντικά; Ποιος προτιμά να του φτιάχνει καφέ ένας barista παρά να κάνει το δικό του στο σπίτι; Αφροδίτη και Άρης απέναντι στον καφέ...

Ο καφές δεν είναι ένα απλό ρόφημα. Είναι μια ολόκληρη τελετουργία.Θα πίστευε κανείς ότι όσον αφορά τον καφέ δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Μια έρευνα όμως σε περίπου 1.200 πότες καφέ που έγινε από την Food and Nutrition Sciences, έδειξε κάποιες διαφορές μεταξύ των δυο φύλων.

Οι άντρες πίνουν περισσότερο καφέ

Πάνω από το 50% των ανδρών που ερωτήθηκαν πίνουν καφέ σε σύγκριση με το 32% των γυναικών. Μάλιστα η πλειοψηφία των γυναικών που δεν πίνει καφέ, το κάνει επειδή δεν τους αρέσει η γεύση. Οι γυναίκες προτιμούν και άλλα ροφήματα όπως το τσάι ή αφεψήματα βοτάνων.

Οι γυναίκες επιλέγουν latte 

Το 22% των γυναικών έβαλε τον καφέ latte ως την πρώτη επιλογή καφέ ενώ οι άντρες επέλεξαν ένα οποιονδήποτε καφέ από την καντίνα. Όταν λέμε καντίνα, εννοούμε κάθε τύπο καφέ από όπου βρουν εύκαιρο. Διότι οι άντρες δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για την γεύση σε αντίθεση με τις γυναίκες που επιλέγουν πάντα με κριτήριο την ποιότητα.

Στις γυναίκες αρέσει ο γλυκός καφές

Αυτό είναι συνέχεια της παραπάνω παραμέτρου. Οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται για το τι γεύονται. Αν πάρουμε ως παράδειγμα και τις προηγούμενες γενιές πριν από όλη αυτήν την εξειδίκευση του καφέ που βιώνουμε στις μέρες μας, οι άντρες ήθελαν τον καφέ πικρό και σκέτο. Ίσως τους δίνει την αίσθηση της αυθεντικότητας και του παραδοσιακού αρσενικού; 

Οι γυναίκες θέλουν να παίρνουν καφέ από έξω

Και δεν εννοούμε μόνο να βγαίνουν για καφέ με τις φίλες τους ως μια ευκαιρία για συνάντηση αλλά να αγοράζουν τον καφέ που θα καταναλώσουν από το αγαπημένο τους καφέ. Μια εξήγηση είναι ότι τους αρέσει να απολαμβάνουν τον καφέ όχι μόνο ως ρόφημα αλλά και ως τελετουργία. Από την άλλη η εμμονή των αντρών να φτιάχνουν τον καφέ στο σπίτι είναι από τη μια θέμα κόστους, δεν θέλουν να ξοδεύουν πολλά, αλλά για να είμαστε και πιο δίκαιοι, τους αρέσει να αγοράζουν διάφορα μικρά gadgets που σχετίζονται με την παρασκευή του καφέ!

Ότι και να λένε οι έρευνες βέβαια οι προσωπικές συνήθειες του καθενός δεν έχουν να κάνουν με το φύλο αλλά περισσότερο με τα βιώματα του.