Κορονοϊός «Μένουμε σπίτι»:Αυτές τις ημέρες χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, σταθερότητα, σθένος και ένα δυνατό νευρικό σύστημα για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Ο διαλογισμός είναι ένας τρόπος για να δυναμώσουμε το πνεύμα μας και το σώμα μας. Δείτε ανέξοδους τρόπους online μέσα από το σπίτι σας γιανα διαχειριστείτε το άγχος σας. Την εποχή του κορονοϊού και του εγκλεισμού είναι μια καλή ευκαιρία για ενδοσκόπηση.Σύμφωνα με ομάδα Νορβηγών και Αυστραλών επιστημόνων, ο διαλογισμόςδεν είναι μόνο ένας τρόπος να γαληνεύουμε τις σκέψεις μας και να περιορίζουμε το άγχος μας: ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σε σχέση με την απλή χαλάρωση. «Η μελέτη δείχνει ότι ο ελεύθερος διαλογισμός διευκολύνει περισσότερο την πρόσβαση σε αναμνήσεις και συναισθήματα σε σχέση με τον καθοδηγούμενο», σημειώνει μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Μια ωραία ευκαιρία να εστιάσετε στον εαυτό σας θεωρεί ο Ερωτόκριτος Κιμιωνής είναι αυτή που πρέπει όλοι να είμαστε μέσα λόγω του κορονοϊού. «Εκτόξευσε την ενέργεια σου,με ασκήσειςδιαλογισμούκαι σιωπής»… μας λέει κάθε βράδυ στις 9:00 ο Ερωτόκριτος μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook:

https://www.facebook.com/nikoserotokritoskimionis

Ακόμα και από μακρυά, αναπνέουμε μαζί, είναι το σύνθημα της ΜυρτούςΛεγάκη για διαδικτυακό διαλογισμό.Συνδεθείτεonline, και κάνετεσύντομες ασκήσεις περίπου 15 λεπτών που είναι για όλους.

Σε μια προσπάθεια να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την κοινότητά μας ξεκινάμε από 23 Μαρτίου να προσφέρουμε δωρεάν ζωντανά online πρακτικές διαλογισμού για μια εβδομάδα με τη @myrtolegaki. ⁠ ⁠ Αυτές τις ημέρες χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, σταθερότητα, σθένος και ένα δυνατό νευρικό σύστημα για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Το mindfulness είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική που βοηθά να διαχειριζόμαστε το άγχος και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες πιο αποτελεσματικά.⁠ ⁠ #menoumespiti, συνδεόμαστε online, και κάνουμε σύντομες ασκήσεις περίπου 15 λεπτών που είναι για όλους, δεν χρειάζεται καμία εμπειρία στο διαλογισμό. Στο τέλος θα απαντάμε σε μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να στέλνετε γραπτώς. Ακόμα και από μακρυά, αναπνέουμε μαζί! ⁠#anapneoumemazi ⁠ Κάντε Tag όποιον πιστεύετε ότι έχει ανάγκη από λίγη περισσότερη ηρεμία αυτές τις ημέρες και εξασφαλίστε τη θέση σας πατώντας στο link που θα βρείτε στο bio.⁠ Και ακολουθήστε τη σελίδα μας για να ενημερώνεστε για ό,τι άλλο ετοιμάζουμε για να σας υποστηρίξουμε αυτή την περίοδο. ⁠▫️ #OneBreathTogether #alonetogether #community #meditation #mindfulness #support #mentalhealth #διαλογισμός #ψυχικήυγεία #επίγνωση #ενσυνειδητότητα #κοινότητα #covid19 #staysafe #meditatefromhome #αναπνεουμεμαζι #breathingtogether

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη One Breath Mindfulness Center (@onebrea

thmindfulness) στις