Μένουμε Σπίτι: Αλλά άλλοη αυτό-απομόνωση και άλλο η αδράνεια. Γι΄ αυτό μπείτε σε δράση και ξεκινήστε να ανακαλύψετε τις ζαχαροπλαστικές σας δυνατότητες, μαγειρεύοντας εσείς τα γλυκά σας. Αυτή τη φορά δοκιμάστε κάτι περισσότερο από την παρασκευή ενός κέικ. Κάτι πιο σοροπιαστό και ιδιαιτέρως εύγευστο: μικρούς μπαμπάδες. Κι αν υπάρχει μπαμπάς στο σπίτι, βάλτε τον κι αυτόν στην κουζίνα να συμμετάσχει στην ετοιμασία. Αυτές οι μικρές ιστορίες στην κουζίνα ανανεώνουν και τις σχέσεις!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη (ακόμα και σπορέλαιομπορείτε να βάλετε αλλά άλλη αξία το βούτυρο)
  • 250 ml γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουτ. σ κοφτές ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κουτ γ.αλάτι
  • ξύσμα 1 λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ/ Σαντιγί
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγί)
ή 300 γρ. κρέμα γάλακτος + 1 βανίλια + 1 κουτ. σ άχνη ζάχαρη (χτυπημένα σε σαντιγί

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο
  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο για το άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο
  • Συνεχίζουμε προσθέτονταςτο λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και τη βανίλια.
  • Ανακατεύοντας ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μίγμα παχύρευστο και κολλώδες.
    (γίνεται με μίξερ, αλλά και στο χέρι)

  • Αδειάζουμε το μίγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
  • Αφήνουμε το μίγμανα φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκεςγια 30 λεπτά.
  • Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βράζουμε το σιρόπι 2 – 3 λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.
  • Σιροπιάζουμε με το σιρόπικρύο και τους μπαμπάδες ζεστούς, για καλύτερο αποτέλεσμα. Βουτάμε για 2 λεπτά περίπουτα κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι, αφού κόψουμε πρώτα λίγο το καπάκι από πάνω, μέχρι να στέκεται,για να σιροπιαστούν καλύτερα. Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει, θα το ρουφήξουν όλο!

  • Τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν.
  • Τα γεμίζουμε με σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ ή με ένα κουτάλι σούπας.
  • Αν θέλετε αλείφουμε την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο κονιάκ.

Είναι υπέροχα και πανεύκολα.