Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι δεν χρειάζεται συστάσεις. Το μοντέλο και βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός, είναι πρέσβειρα της ομορφιάς, ανεξαρτήτως ηλικίας. «Ακούω ακόμα μια φωνή που μου λέει, “Γερνάς, είσαι παχιά, πρέπει να το κρύψεις αυτό”. Αλλά προσπαθώ να μην την ακούω», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια στη βρετανική Telegraph.

Το 2016 έκανε πρωτοσέλιδα όταν η Lancôme την προσέλαβε σε ηλικία 63 ετών ως πρόσωπο των καλλυντικών της, θέση την οποία κατείχε και παλαιότερα, αλλά είχε απομακρυνθεί το 1996, γιατί στα 43 της θεωρήθηκε «πολύ μεγάλη». Μην είστε αρνητικές, λέει στις γυναίκες. «Ξεκίνησα το μόντελινγκ στα 27, αλλά δεν ήμουν πάντα σίγουρη για την εμφάνισή μου. Μερικές φορές οι άνθρωποι μου λένε “Ω, έχετε το θάρρος να γερνάτε χωρίς να κάνετε πλαστική χειρουργική επέμβαση” και τους απαντώ πάντα: δεν είμαι απρόσβλητη. Δεν κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και λέω, “Είσαι η πιο ωραία από όλες”. Προσπαθώ να ακούσω τη φωνή που λέει, “Χμμ, αυτό το κόκκινο κραγιόν είναι πολύ ωραίο. Ταιριάζει πάρα πολύ με το πουλόβερ σου”».

Η εμφάνιση δεν είναι το παν

«Δεν μεγάλωσα δίνοντας έμφαση στην εμφάνιση. Η μαμά μου ήταν η Ινγκριντ Μπέργκμαν. Σήμερα, οι άνθρωποι λένε, “Ω, ήταν τόσο όμορφη”, αλλά εκείνη την εποχή δεν ήταν παρά το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Δεν τη θεωρούσαν άσχημη, αλλά ούτε και ελκυστική ομορφιά. Ήταν, ωστόσο, ο ορισμός της ομορφιάς, με την έννοια ότι έδωσε έμφαση στην υγεία, στην ενέργεια και την άσκηση, στη σωστή διατροφή και τη φροντίδα του εαυτού».

Τιμήστε τη μοναδικότητά σας

«Μη σκέφτεστε ότι υπάρχει ένα πρότυπο ομορφιάς το οποίο πρέπει να ακολουθείτε. Αντί να βάλετε τον εαυτό σας σε ένα καλούπι, βρείτε κάτι που σας αρέσει στον εαυτό σας. Ο,τι κι αν είναι, μην το κρύψετε. Κάντε το το ισχυρό σας σημείο. Το δικό μου είναι τα χείλη μου. Έχουν καλό σχήμα για κόκκινο κραγιόν. Δεν υπάρχει κανόνας που λέει ότι πρέπει να είστε ξανθιά με μπλε μάτια, λεπτή και 20 ετών. Ούτε χρειάζεται πλέον να είστε τέλεια. Κάντε ό,τι σας φαίνεται καλό για σας.

Δεν έκανα πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις

Έχω ένα βιολογικό αγρόκτημα και δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων με ενέσεις Botox που παραλύουν τους μυς που εξαφανίζουν τις ρυτίδες της έκφρασης. Θα προτιμούσα να πω, “Επιτρέψτε μου να προσπαθήσω να είμαι η το δυνατόν καλύτερη μεγάλη γυναίκα που θα μπορούσα να είμαι”. Θέλω να πω, υπάρχουν πράγματα που με τρελαίνουν».

Διασκεδάστε με το μακιγιάζ

«Σήμερα οι γυναίκες χρησιμοποιούμε το μακιγιάζ για διασκέδαση και σχεδόν πάντα για μας τις ίδιες. Δεν είναι απλώς ένα “εργαλείο αποπλάνησης”, αλλά και εργαλείο καλλωπισμού, ευχαρίστησης, παιχνιδιού. Έχω πάντα πολλά κόκκινα κραγιόν. Είμαι πρέσβειρα της Lancôme και η απόχρωση που προτιμώ τώρα είναι η s L’Absolu Rouge Cream in 012 Rose Nuance. Είναι κόκκινο, όχι πολύ έντονο, και δεν χρειάζεται να είστε πολύ ακριβείς. Φοράω απλώς λίγο κραγιόν και μάσκαρα, κι αυτό είναι όλο».