Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 7 δισ. μέσα στο 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμού.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Κι Μουν, “έχουμε αρκετά τρόφιμα για όλους, αλλά σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν“.

Πρόσθεσε επίσης πως, παρά τις ιατρικές και επιστημονικές προόδους, οι ασθένειες συνεχίζουν να εξαπλώνονται και οι συγκρούσεις και οι δαπανηροί εξοπλισμοί συνεχίζουν να προκαλούν δυστυχία.

“Έχουμε δει πολλά παραδείγματα φέτος της τεράστιας δύναμης των ανθρώπων να ενστερνίζονται την ελπίδα πάνω από την απελπισία, να επιδιώκουν δίκαιη μεταχείριση όπου υφίστανται διακρίσεις, και να απαιτούν δικαιοσύνη πάνω από την τυραννία”, συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, μελέτη της ερευνητικής οργάνωσης Worldwatch Institute, αναφέρει πως η γεωργία έχει επανεμφανιστεί ως η λύση για τον μετριασμό μιας σειράς από κρίσεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής, της μείωσης των προβλημάτων δημόσιας υγείας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ επισημαίνει πως οι μικρής κλίμακας γεωργικές προσπάθειες θα βοηθήσουν στη βελτίωση της διαβίωσης των λαών παρέχοντάς τους τροφή και εισόδημα.