Το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων πολιτών της ΕΕ εβραϊκής καταγωγής, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντησαν ότι υπήρξαν θύματα αντισημιτικής συμπεριφοράς τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA).

Περίπου 5.800 Εβραίοι απάντησαν ηλεκτρονικά στην έρευνα, η οποία αποτελεί ένδειξη της παρουσίας αντισημιτισμού, ανέφερε η υπηρεσία που εδρεύει στη Βιέννη.

Το Ίντερνετ θεωρείται η μεγαλύτερη πλατφόρμα εξάπλωσης μίσους κατά των Εβραίων με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να απαντούν ότι είχαν εμπειρία αντισημιτικής αντίδρασης μέσω ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων.

Περίπου το 42% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προπηλακίστηκαν σε διαδηλώσεις και το 14% σε αθλητικές διοργανώσεις.

“Ενώ πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό, απαιτούνται περισσότερο στοχευμένα μέτρα”, δήλωσε ο διευθυντής της FRA Μόρτεν Κγέρουμ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο Βέλγιο, την Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Λετονία και την Σουηδία. Σε αυτές τις χώρες κατοικεί το 90% του εβραϊκού πληθυσμού στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις