Ένας Γερμανός καπνιστής έγραψε… ιστορία στα γερμανικά δικαστήρια αφού, για τυπικούς λόγους, απορρίφθηκε το αίτημα της σπιτονοικοκυράς του να του κάνουν έξωση από το σπίτι του γιατί οι γείτονες δεν άντεχαν πια την τσιγαρίλα.

Το δικαστήριο του Ντίσελντορφ έκρινε ότι η εντολή έξωσης του 75χρονου Φρίντχελμ Άντολφς ήταν άκυρη. Οι δικαστές δεν εξέτασαν τις βλαβερές συνέπειες του καπνού ή την αξία του καθαρού αέρα, όμως σημείωσαν ότι το διάστημα μεταξύ της πρώτης προειδοποίησης που είχε σταλεί στον Άντολφς και της εντολής έξωσης ήταν μεγαλύτερο του ενός έτους και για αυτόν τον λόγο η εντολή είναι άκυρη, με βάση τη γερμανική νομοθεσία.

Υποστηρικτές του ηλικιωμένου καπνιστή είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του “ήρωα”. Ο Άντολφς εμφανίστηκε στις κάμερες των τοπικών τηλεοπτικών δικτύων καπνίζοντας ένα τσιγάρο.

Ο 75χρονος προσέφυγε στο δικαστήριο όταν πέρσι η σπιτονοικοκυρά του παραπονέθηκε ότι δεν άνοιγε ποτέ τα παράθυρα του διαμερίσματός του και όλη η κάπνα μεταφερόταν μέσω της σκάλας στα γειτονικά διαμερίσματα.

Οι δικηγόροι της γυναίκας υποστήριζαν μάλιστα ότι ορισμένοι γείτονες απείλησαν να μετακομίσουν εξαιτίας της. . . μπόχας.

Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των καπνιστών θεώρησαν ότι η έξωση του 75χρονου είναι ακραίο μέτρο καθώς καθιστά τον καθαρό αέρα “υποχρεωτικό” μέσα στο σπίτι του καθενός. Ο Άντολφς ζει στο διαμέρισμα αυτό επί 40 χρόνια και παλαιότερα ήταν επιστάτης του κτιρίου.

Ο δικηγόρος του, Μάρτιν Λάουπε-Άσμαν, είχε προβλέψει τη “νίκη” του πελάτη του αλλά παραδέχτηκε ότι η σπιτονοικοκυρά μπορεί να επιχειρήσει και πάλι να τον διώξει από το σπίτι και τον συμβούλεψε “να ανοίξει επιτέλους αυτά τα παράθυρα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις