Στο εξωτερικό ο σταυρωμένος διαδηλωτής

Στο εξωτερικό ο σταυρωμένος διαδηλωτής
Ο Ουκρανός Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ο οποίος κατήγγειλε ότι είχε απαχθεί και βασανιστεί για μία εβδομάδα και ο οποίος είχε τεθεί υπό κατ' οίκον περιορισμό για την «ενορχήστρωση μαζικών ταραχών», έλαβε άδεια από τις αρχές να μεταβεί στο εξωτερικό για να του παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες, δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Κιέβου.

Ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, η εικόνα του οποίου με το πρόσωπο χτυπημένο και αιμόφυρτο προβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, ενδέχεται να πάει στη Γερμανία, είχε δηλώσει ένας από τους ηγέτες της Ουκρανικής αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Ωστόσο ο Κλίτσκο μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι καταρχάς ο Μπουλάτοφ θα μεταβεί στη Λετονία.

Μιλώντας από την κλινική του Κιέβου όπου φίλοι του Μπουλάτοφ και γιατροί απέτρεψαν τις προσπάθειες αστυνομικών να τον συλλάβουν από την Πέμπτη, ο Κλίτσκο διαβεβαίωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών τον πληροφόρησε πως ο ακτιβιστής είναι ελεύθερος να βγει από τη χώρα.

Συνεργάτες ενός άλλου πολιτικού της αντιπολίτευσης, του κοινοβουλευτικού και μεγιστάνα Πέτρο Ποροσένκο, είπαν ότι ο Μπουλάτοφ εγκατέλειψε το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν κι επιβιβάστηκε σε ένα αυτοκίνητο με προορισμό το αεροδρόμιο.

Διαβάστε: