Ένας Ουκρανός, ο οποίος επιχείρησε να καταλάβει ένα αεροσκάφος και να το οδηγήσει στο Σότσι της Ρωσίας, συνελήφθη και οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έχουν θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την απογείωση του αεροσκάφους της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Pegasus από το Χάρκοβο της Ουκρανίας ένας από τους επιβάτες απείλησε ότι θα το ανατίναζε πυροδοτώντας μια βόμβα εάν ο πιλότος δεν κατευθυνόταν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, όπου έγινε η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών της Τουρκίας Χαμπίμπ Σολούκ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 110 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ο Ουκρανός επιβάτης απείλησε να πυροδοτήσει μια βόμβα αν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 110 άνθρωποι, δεν κατευθυνόταν προς το Σότσι της Ρωσίας.

Ο επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει με τη βία την πόρτα του πιλοτηρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Μόλις ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, απογειώθηκε ένα F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συνόδευσε το αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά την προσγείωση από τις ειδικές τουρκικές δυνάμεις.

Η μονάδα επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αμέσως μπήκε στο αεροπλάνο πραγματοποίησε έλεγχο των επιβατών.

Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει στις αρχές της εβδομάδας ότι τρομοκράτες που θα έβαζαν στο στόχαστρό τους αεροσκάφη που κατευθύνονται στο Σότσι για τους αγώνες ενδέχεται να κρύψουν εκρηκτικές ύλες ακόμη και σε σωληνάρια οδοντόκρεμας.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις